Bundesliga

Komoly teszt vár a felszállóágban lévő Herthára

  • gb1

Klinsmannal az élen magához tért a berlini alakulat, de a Gladbach ellen piszok nehéz feladat vár rá.

Végre volt minek örülni Berlinben - 7 pont az utóbbi 3 meccsen! Fotó: Hertha Twitter

Pár nap van már csak karácsonyig, a sors mégis úgy hozta, hogy a német élvonalban is szinte az ünnep kezdetéig pályán vannak a csapatok. Ezt persze aligha bánjuk, lássuk hát mi várható a szombati játéknap zárómeccsén, azaz a Hertha-Gladbachon.

{"headTitle":"Hertha Berlin-Borussia Mönchengladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-21 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hertha","odds":"3.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Gladbach","odds":"2.27","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A bukmékereket úgy tűnik, kezdi meggyőzni Jürgen Klinsmann munkássága, ugyanis elég óvatosan lőtték be a háromesélyes szorzókat. Persze így is a bajnokaspiráns Mönchengladbachot hozták ki favoritnak, amely mellesleg szintén az edzőváltás miatt táltosodott meg idén. Egy dolog viszont rögtön szemet szúr, hogy pontjaik javarészt a Borussia Parkban szerezték, míg idegenben az utóbbi 3/5 bajnokit elveszítették.

Pár fordulóval korábban egyszer már vesztesen távoztak Berlinből, akkor az Union gyűrte le a csapatot 2-0-ra.

Van még egy statisztika, amely nehéz összecsapást ígér a vendégeknek, mégpedig, hogy az elmúlt 9/12 tétmeccsen maximum egy alkalommal találtak be, amikor ellenfelük volt a pályaválasztó.

[3081514] 2019-12-21 18:30:00 Hertha Berlin - Mönchengladbachx

Klinsmann ráadásul pont Dárdai munkásságát, azaz a sziklaszilárd védelemre való alapozást próbálja újjáépíteni és a csapat élén eltöltött négy élvonalbeli meccs alapján elég jó úton is halad. A kék-fehérek úgy nyerték meg az utóbbi két bajnokit – nem is akárkik, hanem a Leverkusen és Freiburg ellen – hogy gólt sem kaptak.

Nem is számítunk nagy változtatásra Klinistől, aki a könnyedén konvertálható 3-4-2-1-es felállást preferálja, és Grujics eltiltását leszámítva a teljes csapat a rendelkezésére áll. Marco Rosénak viszont lehet nem ártana kicsit frissíteni a felálláson, hiszen igaz, hogy a sereghajtó Paderbornt legyűrték, de látszik, hogy nagyon kimerült az EL-ben is vitézkedő együttes.

Mindent mérlegre téve úgy érezzük, hogy javuló formát mutató Hertha könnyen jó lehet egy pontra szombaton, de ami még inkább tetszetős, az az underre való fogadás. A téli szünet előtti utolsó meccsen nem hinnénk, hogy kockázatos, rohangálós meccset látunk majd, inkább óvatos, kemény fizikai csatára számítunk, így adja magát az alábbi tipp.

{"headTitle":"Hertha Berlin-Borussia Mönchengladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-21 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszám - 3 alatt (ÁH)","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081514] 2019-12-21 18:30:00 Hertha Berlin - Mönchengladbachx;