Átigazolás

Négyes oddsért nekünk tetszik Haaland új csapata

megosztom

Az Év játékosának választották Ausztriában Erling Braut Haalandot. Egyre kevésbé valószínű, hogy marad Salzburgban.

Folytatódik Erling Braut Haaland mesébe illő története, a 19 éves támadó a kiváló őszi szezonjának (is) köszönhetően elnyerte az Év játékosa díjat Ausztriában. A Red Bull Salzburgban Szoboszlai Dominik csapattársaként világhírnévre szert tevő norvég srác Marcel Sabitzert (RB Leipzig) és David Alabát (Bayern München) előzte meg az osztrák hírügynökség (APA) által szervezett voksoláson. A sorrend a 12 élvonalbeli osztrák labdarúgócsapat vezetőedzőinek szavazatai alapján alakult ki, Haaland 27 pontot gyűjtött, Sabitzernek 15, Alabának 11 jött össze.

Haland jó eséllyel klubot vált a télen

A norvégok ifjú titánja 2019 januárjában csatlakozott a Salzburg csapatához, ahol a tavaszi szezonban még nem igazán jutott szóhoz. A nyári alapozás után azonban bekerült a csapatba és rögtön húzóemberré is vált, a világ figyelmét pedig azzal irányította magára, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében nyolc gólt is szerzett.

Ilyen fiatalon ennyi gólt még senki nem szerzett a csoportkör során, így nem meglepetés, hogy Haaland jelenleg az átigazolási piac egyik legkelendőbb portékájának számít.

A 191 cm magas támadó iránt több európai élcsapat is érdeklődik, de ahogy az lenni szokott, még rengeteg a kérdőjel. Egyrészt a Salzburg számolhat úgy, hogy a tavaszi EL-szereplés során szüksége lesz a norvég játékosra - főleg úgy, hogy egy másik támadó, a japán Minamino már aláírt a Liverpoolnak - , másrészt nem biztos, hogy Haaland mindenáron klubot akar váltani.

Persze az is egyértelmű, hogy a legmagasabb árat most tudja érte elkérni a Salzburg.

Haaland iránt korábban a két német sztárcsapat, a Borussia Dortmund és az RB Leipzig neve merült fel. Utóbbi kifejezetten kézenfekvő megoldást jelenthetne, hiszen két Red Bull-csapatról van szó, korábban pedig olyan játékosok ugrattak át az osztrákból a német Bundesligába, mint Gulácsi Péter vagy Naby Keita.

Sajtóhírek szerint Julen Nagelsmann komolyan érdeklődik is a lehetőség iránt - állítólag már beszélt is a játékossal - , hogy csapatába tudja a fiatal norvégot, ám néhány napja feltűnt a színen a Manchester United is. A tárgyalásokat több forrásból is megerősítették, de nagy kérdés, hogy az angolok hajlandóak e kifizetni a játékos árát, ami 45 millió euró körül mozog.

unibet

Nekünk az is gyengíti a manchesteri szálat, hogy a Vörös Ördögöknél Marcus Rashford és Mason Greenwood csillaga is egyre fényesebb és mivel két fiatal angol csatárról van szó, nem biztos, hogy indokolt egy újabb tinit a csapathoz szerződtetni. A fentiek miatt mi most a Leipzig négyszeres szorzójára szavaznánk.

Ti mit gondoltok, csapatot vált télen Haaland?

 

 

 

 

Unibet

megosztom