Bundesliga

Nehéz fogást találni a Dortmund-Lipcsén

  • gb1

Gulácsiék továbbra is üstökösként száguldanak, így ellenük fogadni még a Westfalenstadionban is rizikós.

Parádés meccsel folytatódik a Bundesliga, ahol nagy örömünkre ezúttal hét közben is fordulót rendeznek. Ez egy klasszikus esete a hat pontos meccsnek, mivel szerintünk abszolút háromesélyes, míg a bukik véleménye alapján a BVB az enyhe favorit. 

{"headTitle":"Borussia Dortmund-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-17 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund","odds":"2.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Lipcse","odds":"3.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Ezt nyilván a Darazsak hazai formájára alapozzák, hiszen a ligában egyetlen csapatként nem szenvedtek még vereséget hazai környezetben. Még egy mutatóban is kiemelkednek, hiszen a ők kapták a legkevesebb gólt otthon, hét meccsen mindössze hatot és négy összecsapáson egyáltalán nem rezzent a hálójuk.

A kisebb hullámvölgyből amúgy úgy látszik kilábalt a Favre-legénység, amely minden tétmeccset figyelembe véve négyes nyerőszériában van, a bajnokságban két ponttal előzi a Bayernt, a BL-ben pedig az Intert megelőzve a Barcelona mögött másodikként bejutott a legjobb 16 közé. 

Érdekes lesz látni, hogy a svájci tréner milyen hadrendet választ a hasonlóan agresszív stílusban focizó Lipcse ellen. Előreláthatólag egy könnyedén 3-3-4-gyé konvertálható 3-4-1-2-t, abban a felállásban, amellyel a Mainzot a hétvégén 4-0-ra gyalulták le. A vendégeknél Willi Orban és Kampl továbbra sem bevethető, Poulsen viszont újra visszaveheti helyét a Romától szerzett Schick helyén a 4-2-2-2-ben.

[3081501] 2019-12-17 20:30:00 Borussia Dortmund - RB Leipzigx

Ahogyan a Dortmundról, úgy a Lipcséről is szinte csak pozitív dolgokat lehet említeni. A csapat október vége óta nem kapott ki Németországban és a Gladbach botlása miatt immár élre állt a Bundesligában. Ez nagyban köszönhető az élete formájában játszó Wernernek, aki már 16 találattal lohol a 18 gólos Lewa nyakán és szinte minden összecsapáson kulcsszerepet vállal, de a BVB hálóját még nem sikerült bevennie.

Nagelsmann mellesleg még soha nem nyert a Dortmund otthonában (D1, V3), tehát összességében azért elmondhatjuk, hogy több jó előjel van a hazaiak számára. Mi mégsem merjük behúzni őket, hiszen látva a Lipcse játékát, jelenleg kevés csapat van, aki ellen underdognak lehet nevezni őket. 

Éppen ezét a gólok körül lehet érdemes keresgélni. Reusék utóbbi 11/15, míg Wernerék 5/6 összecsapása over 3.5-as eredménnyel zárult és szinte kizárt, hogy pont ezen a meccsen helyeznék a védekezésre a hangsúlyt a felek. Izgalmas, fordulatos, gólgazdag meccset várunk, ezért az alábbi ázsiai hendit preferáljuk, amelynél ha csak háromszor rezzen a háló, a tétünk visszajár.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-17 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszám - over 3 (ÁH)","odds":"1.69","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081501] 2019-12-17 20:30:00 Borussia Dortmund - RB Leipzigx;