Bundesliga 2

Veszélyes lehet a Stuttgartra fogadni

  • gb1

A hétfői játéknapokon a bivalyerős VfB a Darmstadt otthonában lép pályára, ezúttal is favoritként.

Gómez idei második gólját szerezte a Nürnberg ellen és egyre jobb formának örvend. Fotó: Archív

Nem ma nézett utoljára farkasszemet a Darmstadt és a Stuttgart, hiszen a felek legutóbb a 2015/16-os szezonban, az élvonalban találkoztak és játszottak 2-2-es döntetlent. A pontosztozkodás ezúttal is jócskán benne van a pakliban, hiszen bár a VfB lényegesen előkelőbb helyet foglal el a tabellán, idegenben eléggé akadozik a gépezet.

{"headTitle":"VfB Stuttgart-Darmstadt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-16 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Darmstadt","odds":"4.38","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Stuttgart","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Stuttgart célkitűzése egyértelmű idén, mégpedig azonnal visszajutni a Bundesligába. Erre még mindig a top esélyesek közt vannak a bukiknál, de azért annyira nem megy zökkenőmentesen a csapatnak. Az eddig szerzett 29 egységből csupán 8-at hoztak össze idegenben, ahol zsinórban három meccset veszítettek. 

Érdekesség, hogy a Stuttgart az előző Bundesliga 2-es szezonjával összesítve a hétfőn lejátszott 10 meccsén 25 pontot gyűjtött be és csak egyszer kapott ki. Legutóbb a Nürnberget verték 3-1-re egy héttel korábban.

Szerencséjükre a Darmstadt sincs valami kirobbanó formában. Pár héttel korábban, a Hannoveren aratott győzelemmel már azt gondolhattuk, hogy kilábalnak a hullámvölgyből, de azóta újfent a rossz irányba haladnak. Az elmúlt hat tétmeccsen csak ezt az egyetlen sikert jegyzik, eredményeik pedig teljesen kiszámíthatatlanok. Egy over, majd egy under, de azt azért láthatjuk, hogy egy bajnokit leszámítva mindig sikerült beköszönniük a Merck-Stadion am Bollenfalltorban, ahol csak egy meccset veszítettek eddig.

VfB Stuttgart#ger-vfb_stuttgart#5

A felállásokat tekintve nincs nagyon új a nap alatt. Ugyan mindkét félnél kiesett egy-egy fontosabb játékos eltiltás miatt, de szinte a megszokott kezdők várhatók. Didavi a Nürnberg ellen tért vissza sérüléséből, ám még elég életlen volt, így le is kapta hamar Tim Walter, ám ezúttal ismét a kezdőbe várjuk a remek képességekkel megáldott játékost.

Ezúttal úgy gondolom, hogy viszonylag reálisan lőtték be az oddsokat a bukik, de a háromesélyben akkor lenne igazán érték, ha kettes körüli lenne a vendég, és levédhetnénk a DNB-vel. Ugyanakkor a VfB utóbbi 5/6 meccsén overes eredmény született, és mivel a csapat nem az acélos védelméről híres, így az alábbi, a szokásosnál kissé rizikósabb tippet érezzük erősnek hétfőn.

{"headTitle":"VfB Stuttgart-Darmstadt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-16 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt + 4.5 gól alatt","odds":"2.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081826] 2019-12-16 20:30:00 Darmstadt - VfB Stuttgartx;