Serie A

Ki hitte volna, hogy a Cagliari meccse lesz a forduló rangadója?

  • varin
megosztom

Gólparádé várható a hétfői rangadón, de mi most inkább mással nyernénk.

Bármilyen apró kétséget kizáróan a teljes szezon meglepetéscsapata a Cagliari gárdája, amely a topcsapatok közé ékelődve versenyez a Bajnokok Ligája-indulásért, noha egyértelmű céljuk a bennmaradás kiharcolása volt a szezon végeztével. A piros-kékek tele vannak motivált fiatalokkal és máshol elfelejtett sztárokkal, és valószínűleg a Bajnokok Ligája nem lesz meg nekik, de így is üde színfoltot jelentenek az olasz futballőszben. A szárdok hétfő este a Lazio ellen zárják a 16. fordulót, ha pedig Nainggolanék nyernek, 1 pontra megközelítik a Sasokat.

{"headTitle":"Cagliari-Lazio","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-16 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Cagliari","odds":"3.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Lazio","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Mindkét oldalon fantasztikus formáról beszélhetünk, hiszen a hazaiak szeptember 1-je, vagyis a második forduló óta őrzik veretlenségüket, míg a a római csapat szeptember 25-e óta nem talált legyőzőre bajnokin. Mindkét gárda csupán két vereséget számlál 15 mérkőzésen, a védelmük viszont kiválóan muzsikál, hiszen a szárdok csak 19, a Lazio pedig 15 gólt kapott eddig.

Tényleg csakis szuperlatívuszokban lehet beszélni Rolando Maran csapatáról, amelybe igen könnyű jelenleg romantikusan beleszeretni, hiszen az olyan rutinos rókák mellett, mint Nainggolan, Pavoletti vagy Birsa, jelen vannak a tehetségek is, mint Giovanni Simeone vagy Alberto Cerri. Hétfő este viszont nem lesz könnyű dolga az edzőként legnagyobb sikereit abszolváló tar mesternek, hiszen bőségesen akadnak hiányzó.

Kattints és játssz!

A hazaiaknál a védelemből hiányozni fog Ceppitelli (9/2), a középpályáról Rog (14/1), a kapuból pedig Robin Olsen (12/0), hogy csak azokat a neveket említsük, akik idén sokat játszottak, de ott van például az említett Birsa-Pavoletti kettős, akiknek minden bizonnyal helyük lenne a kezdőben. Inzaghinak hasonló problémái nincsenek, ugyanazt a kezdőt küldheti pályára, amely nemrég otthon a Juventust kapta el.

Fogadási szempontból nem egy könnyű találkozó, de azért Fabio Maresca segít nekünk a tippelésben. A 38 éves sípmesternek idén 5,5 az átlaga és amikor legutóbb a Cagliarinak vezetett rangadót, akkor az Inter ellen odapakolt egy 5+3-at. A szárdokról pontosan tudjuk, hogy a liga egyik legsportszerűtlenebb csapata és olyan nagyon Correáékat sem kell félteni, ha faultokról van szó.

Nincs szívünk 1.80-ért a vendéget behúzni, de azért valószínűbb, hogy a hazaiak veretlenségi szériája szakad meg. Papíron az over sem tűnik rossz tippnek, hiszen két kiváló támadósor találkozik, de ebben az oddsban sincs érték. Így nemigen van más választásunk, mint maradni a lapoknál, ami minden szempontból a legjobb döntés.

{"headTitle":"Cagliari-Lazio","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-16 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5,5 lap felett","odds":"1.46","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3135583] 2019-12-16 20:45:00 Cagliari - Laziox;
megosztom