Bajnokok Ligája

Megmentik Nápolyban Ancelotti seggét?

  • varin
megosztom

Ha a Napoli nem nyer, az edzőzsenit menesztik. Vajon képes lesz a Genk kibabrálni az olaszokkal?

Igen furcsa 90 percre számíthatunk kora este Nápolyban, az olaszok ugyanis úgy játszanak Carlo Ancelotti állásáért, hogy tudják, ha nem nyernek, akkor is továbbjuthatnak, viszont a hírek szerint megkapják a nyakukban Gennaro Gattusót edzőnek. Vajon edzőt buktat a Genk?

{"headTitle":"Napoli-Genk","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-10 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Napoli","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"8.04","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Genk","odds":"17.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A nagy Carletto instabil széke persze nem véletlen, a Napoli másfél hónapja nem tudott meccset nyerni. Egy milánói vagy liverpooli remi még rendben van, de az, hogy a SPAL, Bologna, Genoa, Udinese négyes ellen három pontra legyenek jók Mertensék, az minden, csak nem elfogadható. A BL-csoportkörben ugyan jól áll a Napoli, csak vereséggel eshetnek ki, de a hírek szerint ha nem nyernek ma este az olaszok, Ancelotti megy.

"Az edzői hivatás olyan mesterség, hogy soha nem pakolhatod ki igazán a bőröndödet. Teljesen normális, hogy ilyen helyzetben valaki megkérdőjelezi az edző helyét a csapatnál, ha pedig végül elküldenek, az sem rémiszt meg, mert tudom, a munkám ezzel jár.

Egyszerűen nem nyújtja azt a csapat amit tud, hónapok óta gyengélkedünk, ha pedig például jól játszunk, mint a Liverpool ellen, az eredmények akkor sem jönnek. Én azért nagyon remélem, hogy sikerül kedden egy jó meccset játszanunk, amellyel nem csak továbbjutunk, de az első helyen tesszük ezt" - nyilatkozta Carlo Ancelotti.

Nos, érdekes helyzet áll elő, ha a Napoli nem nyer, hiszen Ancelottit barátja és korábbi játékosa, Gennaro Gattuso válthatja a kispadon, amely látva a korábbi vadállat játékos rutinját, nevezhető meglepő döntésnek. Persze Dél-Olaszországban De Laurentiisnél semmi sem meglepő, a klub elnöke állandóan azzal fenyegetőzik, hogy ha nem teljesítenek a játékosok, akkor 25%-kal megvágja a fizetésüket és a legnagyobb csillagokat, mint például Kalidou Koulibaly, már januárban eladja, ahova tudja.

A Napoli kieséséhez persze komoly csoda kellene, ez a csoda pedig úgy szól, hogy a Salzburg veri a Liverpoolt, a Genk pedig a Napolit - ennek a kombinak a szorzója most nem kevesebb, mint 66.30.

Ha ugyanis a Napoli nyer, akkor valamelyik riválisánál mindenképpen több pontot szerez, míg ha remizik, de a Salzburg veri a Liverpoolt, akkor úgy állnak mindannyian 10 ponttal, hogy a Napoli áll a minitabella élén.

A Genk papíron egy könnyed ujjgyakorlat, de az olaszok már Belgiumban sem brillíroztak. A bajnokság nyolcadik helyén szerénykedő gárda a múlt héten kiesett a kupából, október 26-a óta pedig most hétvégén nyertek először, a sereghajtó Cercle Brugge otthonában.

A két csapat közötti tudásbeli különbség zongorázható, a motiváció pedig nem is kérdés. A belgáknak nincs már tétje, a nápolyiak pedig tényleg az életükért játszanak. Szerintünk az olaszok nekirontanak a Genknek és talán már az első félidőben lezárják a kérdést.

{"headTitle":"Napoli-Genk","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-10 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. félidő: Napoli -0.75","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3170174] 2019-12-10 18:55:00 SSC Napoli - Genkx;
megosztom