Bajnokok Ligája

Gulácsiék a csoportelsőségért utaznak Lyonba

  • gb1

Nem gondolnánk, hogy az OL még egyszer elcsípi a bombaformában lévő Lipcsét, így nem is kérdés, hogy mire fogadunk.

A magyar válogatottat is foglalkoztató RB Leipzig kedden Franciaországba látogat és az utolsó csoportmeccs keretében az Olympique Lyon otthonában lép pályára. Az odavágót nem kis meglepetésre az OL nyerte 2-0-ra, így Gulácsiék bosszúra éhesen érkeznek, de azt se felejtsük, hogy minimum egy pontra van szükségük ahhoz, hogy biztosan az élen zárják a négyest.

{"headTitle":"Lyon-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lyon","odds":"2.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"RB Leipzig","odds":"2.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Az oddsmesterek szerint a visszavágó abszolút háromesélyes, de mi úgy véljük, hogy a Nagelsmann-legénység a favorit. Hogy miért? Nos, a fiatal tréner az egyik legjobb jelenleg a szakmában és az egyik legfőbb erénye, hogy képes mindenkiből kihozni a maximumot. A Bikák nagyrészt ezért az utóbbi nyolc meccsükből hetet megnyertek és lehengerlő formában vannak.

Timo Werner, akit a Liverpool és a Bayern is nagyon szeretne megkaparintani, az utóbbi öt bajnokin 12 gólt szerzett

és már csak egyel van lemaradva Lewandowski mögött összesítésben. A fiatal válogatott támadója a hétvégén is egy duplával vette ki részét az erőn felül teljesítő Hoffenheim ellen, de a BL is beköszönt már kétszer.

A csapat várhatóan 4-4-2-es felállásban lép pályára, amelyben sajnos továbbra sem játszhat Willi Orban, de Kampl és Konaté mellett Adams és Poulsen játéka is kérdéses. A hazaiaknál Kone és Dubois vannak kényszerpihenőn.

[3170191] 2019-12-10 21:00:00 Lyon - RB Leipzigx

A Lyon továbbra is nagyon hullámzó teljesítményt nyújt, hiába váltak meg Sylvinhótól és szerezték meg a tapasztalt Rudi Garciát, aki mondjuk a Marseille élén is megbukott. Az együttes 24 éve nem rajtol ilyen rosszul a Ligue 1-ben és ugyan egy Nimes elleni, könnyed 4-0-ról érkezik, továbbra is nagyon hullámzó a teljesítménye. A BL-ben az utóbbi három csoportmeccsből kettőt elveszített az együttes, amely Deapy és Dembelé formájának van kiszolgáltatva.

A piacok alapján jó eséllyel számíthatunk overre a Groupama Arenában, de a hatalmas tét miatt mi ebben nem vagyunk ennyire biztosak. Ami még szemet szúr, hogy a Lipcse 4/5 BL-összecsapásán többször is betalált, míg a Lyon csak egy alkalommal, a mérkőzés odavágóján úszta meg kapott gól nélkül. A Bikák azon a meccsen pont egy kisebb hullámvölgyben voltak, aminek viszont immár nyoma sem látszik, tehát szerintünk minimum egy pontot elhozhatnak Lyonból.

{"headTitle":"Lyon-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lipcse vagy döntetlen","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3170191] 2019-12-10 21:00:00 Lyon - RB Leipzigx;