Premier League

Közel triplás szorzót érne a Tottenham BL-helye

megosztom

Bár az Old Traffordon elbukta a rangadón, Mourinho érkezése óta megtáltosodott a Tottenham. Vajon hol végeznek a szezon végén?

Négy magabiztos győzelem és egy idegenben elbukott rangadó - tömören így lehetne összefoglalni a Tottenham teljesítményét a nemrégiben kinevezett José Mourinho vezetésével. A londoniak a BL-ben már továbbjutottak, a PL-ben pedig felkúsztak az élmezőny nyakára, így érhetően egyre bizakodóbbak a Spursért szorítók.

Tottenham Hotspur#eng-tottenham#5

Főleg amiatt, mert sokan aggódtak Mourinho szerepvállalásától. A portugál szakember ugyanis nem éppen a látványos támadófutballjáról vált hírhedté, ám egyelőre rácáfol az előzetes félelmekre, hiszen a Tottenham ontja magából a gólokat. Mourinho irányítása alatt 16 gólt szerzett a Spurs, vagyis meccsenként egyelőre három rúgott gól felett operálnak.

A győzelmeknek hála a Tottenham immáron 23 ponttal rendelkezik a Premier League-ben, ez pedig jelenleg a hatodik helyre elegendő. A Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik hely jelenleg hat pontra van a fővárosiaktól, de tekintve, hogy még 22 mérkőzést játszhatnak, egyáltalán nem tűnik ledolgozhatatlannak.

Azt szinte biztosra vehetjük, hogy januárban Mourinho megpróbál majd szerződtetni néhány játékost a keret megerősítésére, és az is borítékolható, hogy lesznek távozók is. Hogy ez pozitív vagy negatív irányba befolyásolja majd a csapatot, az később kiderül, mindenesetre az látszik, hogy a Mourinho érkezésével ért új impulzusok kirángatták a csapatot a letargiából és a gödörből.

Mourinho érkezése egyelőre jót tett Allinak és a Spursnek

Mire lehet képes a Tottenham?

A portugál érkezésekor gyorsan leszögezte, hogy ebben az idényben a bajnoki címre teljesen esélytelenek és a BL-indulás lehet az elsődleges céljuk. Ha így folytatják, erre lehet is esélyük.

A Big Six csapata közül az Arsenal gyakorlatilag kiszállt ebből a versenyből, nagyobb gondok akadnak, mint az sejteni lehetett. Az Ágyúsoknak túl nagy a pontszámbeli hátrányuk, szóval kisebbfajta csoda kellene tőlük egy BL-induláshoz. 

A Manchester Unitedet is sokat leírják, ám a Tottenham és a City gyors egymásutáni legyőzése elbizonytalaníthatja a kritikusokat. Nagy kérdés, hogy ez most egy fordulópont a Vörös Ördögök életében, vagy csupán kifutott eredmények, mindenesetre 24 pontjával jelenleg a MU az ötödik helyen tanyázik.

Nagy kérdés a Leicester City szereplése is. A Rókák egyelőre nem akarnak kipukkadni és a szakértők szerint nem is biztos, hogy kifognak. Brendan Rodgers kiváló munkát végez, nemrég szerződést is hosszabbítottak vele, ennek ellenére ne vegyük mérget arra, hogy öt hónap múlva még mindig a dobogón lesznek.

A Frank Lampard irányította Chelsea-re sem lehetne azt mondani, hogy kiegyensúlyozottan teljesít, ugyanakkor a Kékek mellett szólhat, hogy januárban végre igazolhatnak új játékosokat.

Láthatjuk, hogy rengeteg kérdőjel és faktor játszik szerepet a Tottenham sikerében. Az viszont nálunk szinte tuti, hogy a szezon végén nem a mostani állás lesz a Premier League végeredménye. 

A    jóvoltából fogadhatunk a csapatok helyezésére is, így például arra, hogy a legjobb hatba vagy négybe kerül-e a Tottenham. Előbbire bátran mondanánk igen, utóbbit pedig a combos szorzó miatt akár meg is reszkírozhatnánk.

Ti mit gondoltok, hanyadik helyen zárja a szezont a Tottenham?

 

 

 

 

 

{"headTitle":"Tottenham szereplése 2019/2020 (PL)","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-14 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első hatban végez ","odds":"1.2","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Első négyben végez ","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nem végez az első négyben ","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
297674
megosztom