Bundesliga

Kettő vereséggel kezd Klinsmann a berliniek élén?

  • gb1

Nem kizárt, hiszen a Hertha ezúttal az Eintracht Frankfurt otthonában lép pályára. Természetesen underdogként.

Klinsmann nehéz helyzetet örökölt elődjétől. Fotó:Twitter

A Bundesliga 14. fordulóját az élvonal két legrosszabb formájában lévő együttesének párharca nyitja. A Commerzbank Arena teltházas közönsége az oddsmesterek szerint ezúttal nem marad öröm, illetve pont nélkül és csapatuk megszakítja a három meccses bukószériát, míg a vendégek öt elveszített meccs után próbálnak majd maradandót alkotni.

{"headTitle":"Eintracht Frankfurt-Hertha Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-05 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Eintracht","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Hertha","odds":"4.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Berlinben elég fagyos a hangulat mostanában, de nem csak az időjárás miatt. Ante Covic nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és nem tudott méltó utódja lenni Dárdai Pálnak. A pocsék kezdés után ugyan volt egy kis felemelkedés, de ez nem tartott sokáig és az utóbbi hetekben jegyzett zakók a horvát mester vesztét hozták. Utódja a német labdarúgás legendás figurája, Jürgen Klinsmann lett, aki 10 év után tért vissza a Bundesligába, mint tréner.

Covic öröksége aligha túl hálás, hiszen napok alatt kellett összekaparnia a szétesett társaságot. Ez nem is jött össze, első meccsén 2-1-re kikapott az Olimpiai Stadionban a Dortmund ellen. Stark ugyan elmondta, hogy Klinsmann hatása már érezhető volt és a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, mégsem tudtak pontot szerezni úgy sem, hogy a meccs nagy részét emberelőnyben játszották. A jelenleg osztályozó helyen álló fővárosiak helyzete azért is különös, mert nyáron rekordösszegeket költöttek igazolásra, a játék azonban nemhogy javult, de még romlott is.

[3081487] 2019-12-06 20:30:00 Eintracht Frankfurt - Hertha Berlinx

A Frankfurt sincs valami könnyű helyzetben és könnyen lehet, hogy Adi Hütter még a tavalyi alakításának köszönheti, hogy nem vékonyodik alatta is ütemesen a jég. A Sasok ugyanis az utóbbi 4/5 bajnokijukat elbukták, mondjuk legalább tudnak arra hivatkozni, hogy a több fronton való helytállás miatt nem jönnek rendesen az eredmények. Az EL-ben ráadásul az Arsenal skalpját is begyűjtötték egy héttel korábban, ám pont emiatt játszottak most hétfőn a Bundesligában, tehát pihenni ezúttal sem maradt túl sok idő. 

Amiben bízhat az Eintracht, hogy a pozitív eredményeket jellemzően otthon szállítják. A Commerzban Arenában hét bajnokiból csak egyet veszítettek el és több, mint két gólt vágnak átlagban ellenfeleiknek. A Hertha pedig idén is idegenben sebezhetőbb, mint Berlinben - az utóbbi 5/6 bajnokin legalább kettőt kaptak és az eddigi hétből csak egyet, a szintén kieső helyen álló Köln elleni túrát nyerték meg.

Ugyan tényleg láttunk pozitív jeleket a Klinsmann-éra első összecsapásán, de a vendég győzelmet nem látjuk túl reális forgatókönyvnek. A felek formája azonban annyira hullámzó, hogy a kimenetel helyett inkább a gólváltásnak szavazunk bizalmat, hiszen mindkét védelem nagyon sebezhető.

{"headTitle":"Eintracht Frankfurt-Hertha Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-05 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081487] 2019-12-06 20:30:00 Eintracht Frankfurt - Hertha Berlinx;