Premier League

Most lehet majd nagyokat kaszálni a PL-ben a "gyanús" lapokkal - erre figyeljünk!

  • varin
megosztom

Sok futballista nem szeretne karácsonykor is futballozni - ez lehet a taktikájuk.

Elkezdődött a kőkemény erőltetett menet a Premier League-ben, kereken egy hónap alatt a csapatok nyolc mérkőzést játszanak le, és akkor még nem is említettük a jövő heti BL-találkozókat. A téli meneteléshez szükségesek a bő keretek, érthető módon viszont a játékosok nincsenek elragadtatva attól, hogy pályára kell lépniük karácsonykor vagy éppen a szilveszterük marad el a 21. forduló miatt.

Néhány évvel ezelőtt éppen én írtam egy nagyon furcsa esetről, amikor Howard Webb, nyugalmazott játékvezető mesélte el, hogy több játékos is egyenesen kérte őt, hogy adja meg az eltiltáshoz szükséges sárga lapot. Webb szavait később másik bíró is megerősítette, kiemelve, hogy egyesek konkrétan a spori öltözőjében "rendelték" meg maguknak a lapot.

Ahhoz, hogy valakit eltiltsanak, a 18. fordulóig bezárólag kell összegyűjtenie az ötödik sárgát, amivel a 26-ai fordulóban kaphat pihenést. A 19. hétre fordulva a sárga lapok nullázódnak, de azon játékosok, akik nem szeretnének karácsonykor is futballozni, úgy kell időzítsenek, hogy a 18. játéknapon, vagyis a december 21-ei hétvégén gyűjtik be ötödik sárgájukat.

Érdemes lesz tehát a következő hetekben kiemelten is figyelni, kik kapnak szándékosnak tűnő sárgát, arra pedig különösen, hogy kik állnak majd a 17. forduló után négy lappal, mert őket majd valószínűleg sárgáztatni kell karácsony előtt.

megosztom