Női kézi-vb 2019

Élet-halál meccs jön a románok ellen

megosztom

Női kézilabda-válogatottunk a világbajnokság ötödik fordulójában, péntek délelőtt, Romániával találkozik.

Két vereséget követően szerdán győzni tudott a magyar női kézilabda-válogatott. Kim Rasmussen lányai Szenegált győzték le 10 góllal, így pénteken jöhet a mindent eldöntő csata, méghozzá Románia ellen.

A mieink jól kezdték az afrikaiak elleni meccset, ami teljes egészében meghatározta a találkozó kimenetelét. Triffa 50 százalékosan védett, Kovács Anna és Márton Gréta termelték a gólokat, így végül nem volt meglepő, hogy újfent két számjegyű különbséggel nyert a magyar válogatott.

"Nagyon koncentrált és remek első félidőt produkáltunk, a játékosokon azt láttam, hogy segítették egymást. A támadás is jól működött, Kovacsics és Háfra az első öt perc után visszajött és keményen játszott, de azt hiszem, minden játékos hozzátett ehhez a győzelemhez" - mondta a jacusirói meccs után szövetségi kapitányunk az MTI-nek.

Hozzátette, forgatta a csapatot, hogy mindenki tudjon egy kis önbizalmat szerezni, de egyáltalán nem volt könnyű a meccs. Kilenc méterről sok gólt tudott lőni együttese, ezek nagyon fontosak, ahogyan a jó védekezés is.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete a világbajnokságra:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd)*, Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
*tartalékok

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

unibet

A két győzelemmel és két vereséggel álló válogatottunk akkor jut tovább a C csoportból - harmadik helyezettként -, ha pénteken legalább döntetlent játszik Romániával, ugyanis keleti szomszédunk rosszabb gólkülönbséggel rendelkezik. Ugyanakkor, bármely együttes jut tovább pénteken, az már korábban eldőlt, hogy egyik fél sem visz pontot a középdöntőbe.

A továbbjutás roppant fontos volna, hiszen ugye a világbajnok egyenes ágon jut ki a jövő évi, tokiói olimpiára, míg a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban. Ezért, illetve a presztízs végett is egy kőkemény, öldöklő csatára van kilátás pénteken.

A románok eddigi teljesítményére erőteljesen rányomja bélyegét a doppingbotrány, ami miatt a brassói játékosok - Buceschi és Laslo - nincsenek ott a keretben. Így nem volt meglepő, hogy egy roppant sima vereséggel rajtoltak a spanyolok ellen, majd hozták a két kötelezőt, míg végül szerdán, hasonlóan kemény csatára készítették Montenegrót, mint a mieink. 

A gárdát nagyjából megint Neagu húzza, aki négy kört követően - a kazahok ellen egy másodpercet sem játszott - a világbajnokság góllövőlistájának második helyén áll úgy, hogy a 44 lövéséből 30 alkalommal volt eredményes, vagyis a román válogatott 93 góljából csaknem harmada a CSM Bukarest balátlövőjéhez fűződik.

"Nagyjából tudjuk a megoldást, alapvetően a Neagu-féle egyéni, illetve páros kapcsolatokat kell megoldanunk védekezésben. Nagyon feszült, kőkemény mérkőzésre számítok. Tudjuk, mi a tét, de nem fogjuk túlaggódni ezt a kérdést" - nyilatkozta az MTI-nek a csapat csütörtöki edzése után Siti Beáta, másodedző.

A bukmékereknél toronymagas favoritok vagyunk, nagyjából 1.45-szörös szorzón lehet fogadni a mieinkre, míg a románokra bő három és félszeresen. Ennyi nem biztos, hogy van a felek közt, főleg egy ilyen horderejű találkozón, így kimenetel helyett gólokra fogadnánk.

Egyik fél sem rohan majd, mivel mindenki tudja, hogy mekkora a tét, avagy ezt a meccset egyértelműen a védekezés és a kapusteljesítmények döntik majd el. Mivel nálunk már rendeződni látszanak a viszonyok, és ez nagyjából elmondható a románokról is, így mi az underre teszünk egy kis aprót, főleg, hogy nekünk már az iksz is elég.

{"headTitle":"Magyarország - Románia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-06 11:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 51,5 gól","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom