NBA

Underdog a Lakers, nem is kérdés, hogy mire fogadunk

Újabb nehéz idegenbeli meccsére készül a LeBron James vezérelte Lakers, amely most az Utah Jazznél vendégeskedik.

Az esélyesebbnek vélt Denvert is legyűrték Davisék. Fotó: nba.com

A Nyugati konferenciát vezető Los Angeles Lakers magyar idő szerint szerda éjjel Salt Lake Cityben vizitál. A Jazz a Vivint Smart Home Arenában remekelt az eddigiek során, de elég gyötrelmes túráról érkezik a találkozóra, hiszen zsinórban öt idegenbeli meccsből négyet elveszített a csapat. Ennek ellenére LeBronék ellen esélyesnek hozták ki a Utah-t a bukik, így megnyitva a kaput a talán nagyobb értéket tartogató vendégsiker felé.

{"headTitle":"Utah Jazz-Los Angeles Lakers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-05 03:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Jazz","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lakers","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A Lakers 10 meccses győzelmi szériája szakadt meg vasárnap. Frank Vogel fiait a Luka Doncic fémjelezte Mavs verte, de ez nem zökkentette ki a csapatot és a Denver ellen underdogként sikerült javítaniuk. A gárdát hátán vivő James-Davis duó 50 pontot jegyzett az összecsapáson és mindössze 96 ponton tartotta az otthon addig 8-2-őt jegyző Nuggets-t. Ez volt az lila-arany mezesek 18. győzelme idén és mindössze 3 alkalommal csípték el őket. Ezzel a stattal vezetik nyugatot, ahogyan a ligát is, holtversenyben a Bucks-szal.

A villámrajtot vett Jazzt az első heteket követően a nyugat egyik nagy esélyesének kiáltották ki, ám azóta kisebb hullámvölgybe került a csapat. Quin Snyder alakulata meglehetősen szenvedett az utóbbi meccseken és a 76-ers elleni zakó azt jelentette, hogy az 4/5-öt buktak az elmúlt időszakban. A 2018-ban és 2019-ben is a legjobb védekező játékosának választott Rudy Gobert továbbra is a húzóember, de pont, hogy a defense-ben akadtak gondok, hiszen átlagban 105.1 pontot engedtek ellenfeleiknek.

Akiben még bízhatnak a hazaiak, az Donovan Mitchell. A még mindig csak 23 éves irányító annak ellenére is eddigi legjobb szezonját futja, hogy az utóbbi két meccsen nem dobott valami jól, mivel "csak" 34-et dobott 2 meccsen. Még Így is 24.5-öt átlagol és ami miatt főhet a feje az ellenfélnek, hogy jellemzően a nagy meccsekre tartogatja a legjobbját.
 

  • A Lakers 7-2 ATS az utóbbi 9 meccsén a pozitív győzelmi mutatóval rendelkező ellenfelek ellen
     
  • A Jazz 2-6 az utóbbi 8 meccsén olyan ellenfelek ellen, akik idegenben pluszos győzelmi mutatóval rendelkeznek

 

Mindent figyelembe véve nem mondhatnánk, hogy teljesen egyetértünk a bukmékerekkel, hiszen a Jazz mint említettük, nem tudja maxra pörgetni a védelmét egyelőre. Ezt jól mutatja, hogy 121-et kaptak legalább az utóbbi 4/6 meccsen. A sztárduó vezérelte Lakers ellenben brillírozik a parketta mindkét oldalán és szerintünk a Nuggets után újabb skalpot gyűjthet be, de azért tippünkkel inkább a spreadet bombázzuk.

{"headTitle":"Utah Jazz-Los Angeles Lakers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-05 03:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lakers +2.5","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}