Championship

Ugyan ki állítaná meg a szerb vadállatot?

  • varin

Longterm tippünk van a Championship gólkirályára, de ezúttal nem a nagy oddsban van az érték.

Nem sok nehezebben tippelhető liga van a világon az angol másodosztálynál, vagyis a Championshipnél. Idén is nagyon izgalmasan alakul a Champo, a gólkirályi cím viszont igencsak egyértelműnek tűnik. Ugyan a bajnokság több, mint fele még hátravan, a Fulham szerb csatára megérdemelten lehet aranycipős.

A Fulham szereplése tulajdonképpen nem meglepetés, hiszen PL-ből távózó csapat esetében azért elvárható, hogy ha nem gyengül meg nagyon, akkor ismét a tabella első felében legyen, a londoniaknál pedig csak a pénzgyűjtő sztárocskákat küldték el, a keret egyébként szépen együtt maradt. Scott Parker remek kis csapatot varázsolt a Craven Cottage-en, pedig éppen az egykori csodálatos középpályás volt az egyik sötét foltja a csapatnak.

Fotó: Evening Standard

Az augusztus eleji szezonelőzetesben Mitrovicsot "nehéz névnek" neveztük, de ebből maximum annyi igaz, hogy a szerb támadót idén pokolian nehéz megfogni, hihetetlen hatékonysággal termeli a gólokat.

Azért nagyon nem érhet minket váratlanul a 25 éves támadó tündöklése, a nyolc Eb-selejtezőn tíz gólt szerzett és a legkevésbé sem rajta múlt, hogy a szerbek egyenes ágon lemaradtak az Európa-bajnokságról. Ő egyike azon játékosoknak, akiknek a Premier League már túl sokak bizonyult, hiszen anno a Newcastle-ben sem tudta megváltani a világot, miként a Fulhamben is csak 11 gólig jutott 37 meccsen.

Nos, idén úgy áll már 15 gólnál, hogy mindössze 1620 percet játszott, vagyis 108 percenként betalál.

Összehasonlítva az üldözőivel, a Hull City támadója, Jarrod Bowen 143, a brentfordi Ollie Watkins 142, a huddersfieldi Grant pedig 155 percenként lő gólt.

14066#00

Mitrovics mellett nem csak az szól, hogy három góllal vezeti a góllövőlistát, de a Fulham a teljes bajnokság egyik legtámadóbb futballját játssza, sokkal támadóbb, mint például a Brentford, ahol Watkins kis túlzással egyedül repíti a Darazsakat.

Mitrovics némi túlzással az egyetlen nagy név az élmezőnyben, idén olyan híresen nagy gólvágók, mint mondjuk Lewis Grabban, Patrick Bamford, Britt Assombalonga vagy a WBA támadói, fasorban sincsenek. Mindezek szellemében hacsak nem sérül meg a fiatal szerb, aligha állítják őt meg a vetélytársak.

{"headTitle":"Ki lesz a Championship gólkirálya?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-06 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Alekszandar Mitrovics","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}