Női kézi-vb 2019

Kötelező győzelem előtt a magyar válogatott

megosztom

Női kézilabda-válogatottunk a világbajnokság negyedik fordulójában, szerda délelőtt, Szenegállal találkozik.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Zsinórban második vereségét is elszenvedte a magyar női kézilabda-válogatott, hiszen a spanyolokat követően kedden Montenegrótól is kikapott a világbajnokságon. Szerdán azonban már lehet és kell is javítani, amikor is a mieink Szenegállal találkoznak.

Ahogy várni lehetett, a keddi meccsen kőkeményen védekeztek a montenegróiak, ám a magyarok felkészültek, jól kezelték a durva stílust, és ezúttal nem kezdtek rosszul. Voltaképp fej-fej mellett haladtak a csapatok, köszönhetően a támadásban elkövetett hibáknak mindkét oldalon, ám a szünetre a balkániak egygólos előnnyel vonulhattak.

A második felvonást a magyar csapat rosszul indította, így elhúzott Montenegró, de ezt követően egy 4-0-s, parádés sorozatnak köszönhetően átvettük a vezetést. Sajnos ez túlságosan megnyugtatta a mieinket, jöttek az újabb hibák és a montenegróiak visszavették a vezetést, amit taktikus játékukkal megtartottak a mérkőzési végéig, így 25-24-re nyertek.

"Apró dolgokon ment el a mérkőzés, jobbak lehettünk volna, de nagyon büszke vagyok a lányokra. Küzdöttek, mindent megtettek, amit tudtak" - nyilatkozta a 25-24-re elveszített kumamotói meccset követően a dán edző az MTI-nek. Hozzátette, csapatának voltak fizikális problémái a hajrában, vagyis elfáradtak a játékosok, de mindent megtettek a győzelemért.

"Megnéztük, mi működhet ellenük, de nem sikerült megvalósítani. Próbáltuk levenni a nyomást a csapatról, visszamentünk az alapokhoz, amit gyakoroltunk, de nem azt játszottuk, amit tudunk" - fogalmazott Rasmussen.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete a világbajnokságra:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd)*, Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
*tartalékok

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

unibet

Szerdán Szenegál következik a magyar válogatott számára, amely csapat fizikálisan nagyon erős, de technikailag le van maradva a mieinktől. Mindemellett rutintalannak is mondható, hiszen az afrikaiak az idei vb egyetlen újoncai.

Lebecsülni ugyanakkor nem szabad őket, hiszen láthattuk, hogy Montenegrót is meg tudták szorítani, de a románok ellen csak öttel kaptak ki, viszont a spanyolok ellen kedden már kilencgólos vereséget szenvedtek.

Mivel a középdöntőbe a csoport első három helyezettje kerül, így szerdán nem hibázhatunk, főleg úgy, hogy a papírforma, illetve a hatos jelenlegi állása szerint a pénteki, románok ellen meccsen dől el, hogy sikerül-e továbbjutnunk vagy sem.

Így tehát önbizalom növelőnek a románok elleni meccs előtt roppant fontos volna, hogy egy magabiztos sikert arasson válogatottunk a vb-újonc ellen. Ami véleményünk szerint nem marad el, de mivel a hendikephatár jól van belőve, mindemellett könnyed győzelemre csak akkora van esélyünk, ha megmozgatjuk az afrikaiakat, avagy gyorsan játszunk, így mi inkább az over irányába mennénk el.

{"headTitle":"Magyarország - Szenegál","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-04 11:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 51,5 gól","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom