Női kézi-vb 2019

Újabb kőkemény meccs előtt a magyar válogatott

megosztom

Női kézilabda-válogatottunk a világbajnokság harmadik fordulójában, kedd délelőtt, Montenegróval találkozik.

Fontos meccs előtt válogatottunk. - Fotó: japanhandball2019.com

A kazahok elleni magabiztos győzelmet követően a magyar női kézilabda-válogatott vasárnap délelőtt kikapott Spanyolországtól a Japánban rendezendő világbajnokságon. Kedden egy újabb fontos mérkőzés kerül terítékre a mieink számára, amikor is Montenegróval találkozunk.

A spanyolok elleni zakó egyértelműen annak volt köszönhető, hogy a magyar válogatott újfent rosszul kezdte a mérkőzést, ám ami a kazahok ellen belefért, az vasárnap már nem. A hatodik percben ugyanis már 4-0-ra vezettek a hispánok, akiknek ez elég is volt a sikerhez, hiszen végül pont négy góllal, 29-25-re nyertek. Védekezésünk és kapusaink teljesítménye bőven hagy kívánni valót maga után, igaz, a második félidőben már nagyjából minden működött.

"Folyamatosan változtatnunk kellett, de igazából nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Rengeteg eladott labdánk volt, próbáltam forgatni a csapatot, pozíciókat váltottunk, meg kellett néznem, hogy mi működik. Azonban nem volt esélyünk a nagyon jó formában játszó spanyolok ellen" - ismerte el Kim Rasmussen az MTI-nek.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete a világbajnokságra:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd)*, Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
*tartalékok

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

unibet

Búslakodni azonban nincs idő, hétfőn ugyan szünnapja volt a válogatottnak, de kedden már Montenegró következik. A balkániak eddig kettőből kettőt nyertek, igaz, a csoport két leggyengébbje ellen tették azt, hiszen a nyitókörben Szenegált négy, míg vasárnap Kazahsztánt kilenc góllal gyűrték le.

A montenegróiak ebbe a két meccsbe mindössze annyit tettek, amennyi kellett, ami az afrikaiak ellen majdnem megbosszulta magát, ráadásul azon az ütközeten a válogatott első számú ásza, Katarina Bulatovics megsérült. A győriek kiválóságának sérülése állítólag nem súlyos, ám egyedüli montenegróiként a kazahok elleni meccset teljes egészében kihagyta.

Kemény mérkőzés várható kedden, hiszen az egyik európai válogatottat le kell győznünk, ahhoz hogy továbbjussunk, és ugye a spanyolok ellen már hibáztunk. A balkániaknak ugyan még találkoznak a hispánokkal és a románokkal is utánunk, azonban borítékolható, hogy teljes elánnal veszik fel a harcot ellenünk.

Mivel már egyre kevesebb a hibázási lehetőségünk, így egyértelmű, hogy Rasmussen mester a védekezés felkeményedésére koncentrál majd, de a montenegróiak is akkor lehetnek eredményesek, ha hátul minden klappol náluk. Mindezek után, illetve figyelembe véve a felek utóbbi évek egymás elleni meccseit - amelyek közt volt mindössze 35 gólos (!) tétmeccs is -, szerintünk egy kis apróval érdemes lehet megpróbálni a felek meccsén az undert.

{"headTitle":"Magyarország - Montenegró","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-03 07:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 51,5 gól","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

>> Féláron előfizetek! <<

 

megosztom