Premier League

Mikor kezdjünk a Liverpool ellen fogadni?

megosztom

Rekordokat döntöget a Liverpool, de előbb-utóbbi minden sorozat megszakad egyszer. Mikor éri meg elkezdeni a Vörösök ellen fogadni?

Újabb forduló ment le az angol Premier League-ben a hétvégén, a címvédő Manchester City pedig ismét megbotlott, míg a Liverpool újra nyert, így a két csapat között 11 pontosra duzzadt a különbség. Nagyon úgy fest, hogy Jürgen Kloppot tavasszal szentté avatják a Mersey-partján, nehéz elképzelni, hogy ez a Liverpool ekkora előnyt leadjon, különösen úgy, hogy a klub közel 30 éve áhítozik az angol bajnoki címre.

A fogadóirodák többsége szinte készpénznek veszi a Vörösök év évi elsőségét, volt olyan bukméker, amely már ki is fizette a Liverpool bajnoki címére beérkező fogadásokat.

Fotó: Liverpool FC facebook.com

Meddig lehet ezt bírni?

A Brighton ellen aratott 2-1-es győzelmével a Liverpool új klubrekordot állított be a veretlenül megvívott meccseket illetően. Immáron 31 mérkőzés óta tart ez a szárnyalás, utoljára ilyesmi 1987 május és 1988 márciusa között fordult elő a Vörösökkel.

Elképesztő szériáról beszélünk, a mai modern futballban ilyesmi nagyon ritkán fordul elő a legmagasabb szinteken, ráadásul a világ legerősebb bajnokságáról van szó, ami miatt duplán jár a kalapemelés a Liverpoolnak.

Azonban minden sorozat egyszer véget ér. A kérdés most már az, vajon a Liverpool meddig bírja tartani ezt az őrült tempót és koncentrációt és mikor jön el ennek a történelmi sorozatnak a vége.

Az biztos, hogy nagyon kemény időszak következik a Liverpool számára, decemberben lesz egy ki-ki meccse a Bajnokok Ligájában, öt (!) bajnokija a PL-ben, egy Ligakupa-negyeddöntője és legalább két meccse a klubvilágbajnokságon is. Ilyen durva sorozatterhelés az év végén minden csapatot megviselne, a Liverpool pedig már hosszú-hosszú hónapok óta a maxon teljesít.
 

>> Féláron előfizetek! <<
 

Mikor kezdjünk a Liverpool ellen fogadni?

A kérdés picit provokatív és egyáltalán nem szeretnék a Liverpool-drukkerek lelkébe gázolni. Viszont fogadóként az ilyen helyzetek mindig érdekesek és fel lehet tenni magunknak a kérdést, hogy a széria mellett vagy a széria ellen fogadunk.

Szerintem eljött az idő, amikor kifizetődő stratégia lehet a Liverpoolt veretni. A játékosok ugyanis nem gépek, a folytonos sorozatterhelés pedig előbb-utóbb ki fog ütközni.

A Napoli elleni meccsen hosszú időre kidőlt a brazil Fabinho, aki a liverpooli középpálya talán legfontosabb láncszeme, a hétvégén pedig a kapus Alissont kiállította a játékvezető. Apró jelek amelyek a fáradtság számlájára írhatóak.

Érdekes az is, hogy az utolsó hat nyertes bajnoki meccséből a Liverpool ötöt (!) is csak egy góllal húzott be. A Crystal Palace ellen a 85. percben, az Aston Villa ellen a 94. percben, a Leicester City ellen a 95. percben szerezte meg a győztes találatot, vagyis sok esetben a tűzzel játszanak a Vörösök. A hajrában kicsikart győzelmek óriási mentális erőről tanúskodnak, ám fejben is el lehet fáradni.

A Liverpool programja decemberre
04.dec Liverpool - Everton Premier League
07.dec Bournemouth - Liverpool Premier League
10.dec Salzburg - Liverpool BL
14.dec Liverpool - Watford Premier League
17.dec Aston Villa - Liverpool Angol Ligakupa
18.dec ? klub-vb
21.dec ? klub-vb
26.dec Leicester - Liverpool Premier League
29.dec Liverpool - Wolves Premier League
02.jan Liverpool - Sheffield Premier League

Induljon a tánc!?

Mivel a Liverpool BL-győztes és PL-listavezetőként aratja a győzelmeket, szerencsére az ellenfelek óriási szorzókat kapnak a bukmékerektől. Ezt azt jelenti, hogy ha sikerül "elkapatnunk" a Vörösöket nagy kasszát is kihúzhatunk.

A következő két PL-meccsen például közel kilencszerezhetnénk a pénzünket egy Liverpool-vereség esetén: a hétközi Everton elleni városi derbin 9.05-ös, a következő fordulós Bournemouth elleni idegenbeli találkozón akár 7.50-es szorzón tudunk fogadásokat kötni az underdog csapatokra.

Persze az is előfordulhat, hogy a Liverpool lehozza veretlenül az egész PL-szezont, amivel új angol rekordot is beállítana. Jelenleg két együttes tud jobb veretlenségi sorozatot felmutatni az angol élvonalban: a Mourinho-féle Chelsea 2004 októbere és 2005 novembere között 40 mérkőzést vívott meg veretlenül, az Arsenal pedig 2003 májusa és 2004 októbere között 49 találkozón keresztül nem talált legyőzőre.

Szerinted meddig tart a Liverpool elképesztő sorozata?

 

 

 

 

 

{"headTitle":"Liverpool - Everton ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-04 21:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Liverpool","odds":"1.38","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/pinnacle/go","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.12","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/pinnacle/go","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Everton","odds":"9.05","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/pinnacle/go","bookmaker":"7"}]}
297674

 

megosztom