NFL

Gigarangadóval zárul a forduló - erre a tippre esküszünk!

megosztom

Kedd hajnalban a Seattle Seahawks és a Minnesota Vikings összecsapásával zárul az alapszakasz 13. játékhete.

Gigarangadó az NFC-ből, hiszen a Seattle 9-2-vel, míg a Minnesota 8-3-mal áll, tehát abszolút két playoff-aspiráns feszül majd egymásnak a CenturyLink Fielden. Hiába azonban a kiváló mérleg, mindkét csapat csak a csoportja második helyén áll. A győztes nagy lépést tesz majd a rájátszás felé, a vesztes viszont közelebb engedi magához a Rams-t, amely csapat jelenleg a legnagyobb veszélyt jelenti a Wild Cardosokra. 

Ami az esélyeket illeti, Vegasban 2.5 pontos favoritnak hozták ki a Seahawks-t, tehát a hazai pálya előnyét kapta meg, ami az esetükben indokolt is, hiszen évek óta Seattle-ből az egyik legnagyobb feladat elhozni a győzelmet. 
 

>> Féláron előfizetek! <<
 

Nagyjából hasonlóak a két csapat erősségei és gyengeségei, ám az MVP-formában játszó Russell Wilson mindenféleképpen jelenthet különbséget. Ugyanakkor a Vikings bye weekről jön, a Seattle-nél elég sokan bajlódnak kisebb-nagyobb sérülésekkel, szóval tényleg egy igazán kiszámíthatatlan rangadónak ígérkezik ez. 

Érdekes lesz látni, hogy a futójátékot mennyire tudják majd lenyomni a másik torkán, ugyanis mindkét gárda ebben a tekintetben top 6-os. A Seahawks meccsenként 136.9 yardot átlagol a földön, míg a Vikings 142.5 yardot. Utóbbi esetében ezért masszívan Dalvin Cook a felelős, a Seattle-nél viszont az első számú futó, Chris Carson mellett Rashaad Penny és Wilson is szépen hozzáteszi a magáét. 

Carson mostanság nem vigyáz eléggé a labdára. - Fotó: NFL

Ha már Carson szóba került, a harmadéves futó elég gyenge novemberen van túl. Noha három meccsen a 220 yard nem olyan rossz teljesítmény, viszont egy 59 yardos játékot leszámítva csak 3.3 yardot átlagolt cipelésenként, de ami a nagyobb probléma, hogy négyszer elveszítette a labdát. A múlt héten emiatt nem is kapott annyi lehetőséget, Penny viszont megragadva az alkalmat, 129 yarddal villant. Nagy kérdés tehát, hogy ezúttal milyen arányban oszlanak majd meg a cipelések a két futó között. A csapat részéről a bizalom megvan Carson irányába, de számunkra meglepő lenne, ha 20+ megiramodása lenne, inkább a 15 körüli a reális. 

Már csak azért is, mert a Vikingek futás elleni védekezése a liga jobbjai közé tartozik. Nehéz lesz ellenük a földön hatékonyan haladni, a passzjáték viszont annál inkább működhet. Éppen ezért Carsontól egy újabb gyengébb meccset várunk, így az idei átlaga alatt néhány yarddal meghúzott line-ra (71.5) az under a választásunk. 

{"headTitle":"Seattle Seahawks - Minnesota Vikings","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-03 02:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos futott yardjai - Chris Carson 71.5 alatt","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom