Európa Liga

Ezt várjuk mi - tippek a Ferencváros-Espanyolra

megosztom

Mire megy az FTC a már továbbjutott Espanyollal szemben? Erre keresték a válaszokat tippmestereink, szerkesztőink.

Sorsdöntő meccs előtt a Ferencváros. - Fotó: facebook.com/fradi.hu

mr.blonde

Az Espanyol már tuti továbbjutóként érkezett meg Budapestre, a hivatalos meccskeretben pedig jó pár olyan arcot találunk, akik ebben a szezonban még nem igazán jutott szóhoz egyik sorozatban sem. Az alapemberek közül Vargas, a hétvégén gólt szerző Wu Lei viszont nem utazott el, ahogy a sérült Piatti és Naldo sem.

Úgy kalkulálok, hogy 3-4 alapember mellé 7-8 kiegészítő ember lesz majd az Espanyol kezdőjében. Bár első blikkre rávághatnánk, hogy így már a Fradi a meccs esélyese, azért én nem vagyok ennyire biztos ebben.

Egy topligás együttes B-sorát egy magyar klubcsapat egyelőre még nem becsülheti le, így szoros meccsre számítok. A Fradinak nem szabad sokat kockáztatnia, nagyon megfontolt stratégiát várok Rebrovtól, a spanyoloktól pedig kezdeményező fellépést, limitált minőségben.

A Fradi négy meccsén 6 gól született a csoportban, ez az underes vonulat szerintem csütörtökön is folytatódhat. Hüvös, csípős hideg van már, a nagy tét a Fradi számára elég vaskos, szóval nálam nem lesz négy vagy annál több gól a meccsen. Aztán majd meglátjuk.

Tipp: Gólok száma 2.75 alatt @ 1.65   

 

>> Féláron előfizetek! <<
 

varin

Teljesen papírforma oddsváltozásoknak lehettünk szemtanúi, már az opening line-oknál megírtam, hogy torzak a szorzók és a Fradiban van az érték.

Nehéz is lenne most bármit felhozni az Espanyol mellett, leszámítva, hogy egy topbajnokság (alapvetően...) középcsapatáról van szó. Egyrészt a keretük tartalékos, másrészt semmi tét számukra, harmadrészt hétvégén fogadják az Osasunát, ami egy rendkívül fontos meccs lesz számukra, hiszen így is elég nagy a lemaradásuk a La Ligában a 17. helytől.

De persze ilyenkor felhozhatjuk azt érvnek, hogy egy Granerót, Iturraspét, Callerit vagy Pedrosát aligha kell bárkinek bemutatni és alapvetően egy Espanyol vegyes keret is magasabb játékerőt képvisel, mint a magyar bajnok.

Abból a szempontból viszonylag egyszerű a Fradi helyzete, hogy ha a Ludogorec nem nyer Moszkvában, akkor olyan nagy jelentősége nincsen, hogy remiznek vagy kikapnak, így bátran támadhatnak, ha viszont a bolgárok elhozzák a három pontot az orosz fővárosból, akkor bizony már a döntetlen is rossz eredmény a magyar bajnoknak.

Ebből a logikából kiindulva én egy óvatosabb első 45 percet várok. A Fradi - amíg nem vezet a Ludo - nem siet igazán sehova, az Espanyolnak meg teljesen mindegy.

Tipp: 1. félidő 1 gól alatt @1.90    

gb1

Az erőviszonyokat szerintem nem szükséges bemutatni, de van, amiben bízhatunk ugye. Egyrészt, hogy a spanyolok talán takaréklángon égnek majd, ahogyan helyzetükből adódóan szerencsére a motivációjuk sem túl nagy. A bajnokságban sem futnak túl jól, de az látszik, hogy az EL-re mindig nagyon összekapják magukat, továbbá a cserejátékosokat sem szabad leírni, akik extra motivációval léphetnek a gyepre.

Drága kollégáim már nagyon sok fontos információt leírtak, így inkább a lényekre térek. Elnézve az eddig lejátszott meccseket úgy vélem, hogy a Fradi legjobb esetben egy döntetlenre lesz jó ezen az összecsapáson, de emellett az oddszabás mellett amúgy is inkább a vendégekben érzek értéket.

  • Tipp: Espanyol +0 (ÁH) @ 1.95      
pinnacle

Tomihmv

Óriási ziccer előtt a Ferencváros, hiszen az Espanyol B-csapattal jön, köszönhetően annak, hogy már továbbjutott a csoportból, a bajnokságban pedig ég a ház és hétvégén pirítania kell a La Ligában. A Fradinak ugyanakkor még kellenek a pont, és egyébként is győzelmi kényszerben van, mivel az utolsó játéknapon ahhoz a Ludogorechez látogat, amely perpillanat egy egységgel előzi meg a magyar csapatot.

Az odavágón, ugyan szerencsés körülmények között, de pontot szerzett az FTC az Espanyol "A" ellen, így hazai pályán a jóval tartalékosabb katalánok ellen bőven lehet esélye a sikerre, arról nem is beszélve, hogy egyértelműen a zöld-fehérek lesznek a motiváltabbak.

Mindezek tükrében kétesélyben látok fantáziát a Fradi-sikerében, mivel ilyen körülmények közt, hazai pályán csak nem szenved vereséget a magyar bajnoki címvédő, ami gyakorlatilag egyenértékű lenne a kieséssel.

Tipp: Ferencváros +0 @ 1.89  


Ti mire fogadnátok a Ferencváros-Espanyol EL-meccsen?

[3171284] 2019-11-28 18:55:00 Ferencváros - Espanyolx;
megosztom