Női kézi-vb 2019

Ezt várják a bukmékerek a magyar válogatottól

megosztom

Magyar idő szerint szombat délelőtt megkezdi szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a Japán rendezte világbajnokságon. A fogadóirodák alapján a csoport esélyesei mi vagyunk, de a középdöntő jelentette akadályt már nem tudjuk megugrani.

A magyar női kézilabda-válogatott a C-csoportba kapott besorolást, ahol majd Montenegróval, Romániával, Spanyolországgal, Szenegállal és Kazahsztánnal mérkőzik meg. A kiírás értelmében a csoport első három helyén végző együttes jut tovább a középdöntőbe, ahová a továbbjutó csapatok ellen szerzett pontokat viszik tovább.

Az afrikai és az ázsiai válogatott lefelé kilóg ebből a csoportból, az első három helyért viszont a négy európai válogatott komoly csatát vívhat.

A magyar női válogatott világbajnoki kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Kim Rasmussen együttese szombaton Kazahsztán ellen kezdi meg a szereplését, ami ideális nyitómeccsnek tűnik. A kazahok után 24 órával viszont már a spanyolok jönnek, majd Montenegró, Szenegál és Románia a sorrend. A mérkőzéseket az M4Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott csoportmérkőzései (magyar idő szerint)
November 30., szombat, 10:00: Magyarország-Kazahsztán (Tv: M4 Sport)
December 1., vasárnap, 10:00: Spanyolország-Magyarország (Tv: M4 Sport)
December 3., kedd, 7:00: Magyarország-Montenegró (Tv: M4 Sport)
December 4., szerda: 11:00: Magyarország-Szenegál (Tv: M4 Sport)
December 6. péntek, 11:00: Románia-Magyarország (Tv: M4 Sport)

Bár az elmúlt időszakban a magyar csapatnak nem voltak kiugró eredményei a nagy világversenyeken, a fogadóirodák szerint a mi lányaink számítanak a legnagyobb favoritnak a csoportgyőzelemre. Ez annak is köszönhető, hogy a három rivális csapatot a legutóbbi tétmeccseken egyaránt sikerült legyőznünk.

 

A szövetség várakozásai alapján a továbbjutásunkkal nem lehet probléma, az első három hely valamelyikére mindenképpen oda kell érnie a lányoknak. Ha ezt a feladatot sikerül abszolválni, akkor a D csoport három továbbjutójával kiegészülve a 2-es számmal ellátott középdöntős csoportban folytatjuk. A papírforma alapján Oroszország, Svédország és a házigazda Japán lehet ebben a szakaszban az ellenfél.

Ha kézi tippek, akkor Hathárom!
Ahogy azt az elmúlt években is megszokhattátok, a vb ideje alatt szerkesztőink naponta jelentkeznek majd tippekkel és beharangozókkal. Tartsatok velünk!

A középdöntő első két helyén végző válogatottak bejutnak az elődöntőbe, a 3. helyezettek az 5., a negyedikek pedig a 7. helyért játszanak majd helyosztót. Mivel a világbajnokságon olimpiai kvalifikációs indulási jogot lehet szerezni, ezért utóbbinak is komoly jelentősége lehet, hiszen a 2-7. helyezett válogatottak vehetnek majd részt az ötkarikás selejtezőkön.

Az     szorzói alapján a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy magyar válogatott számára a középdöntőből már nem lesz tovább a legjobb négy közé, bár a továbbjutásunkra is csak 2.50-es szorzót kínálnak, ami jelzi, hogy bizony egyáltalán nem esélytelen a csapat.

 

Szerinted milyen eredményt ér el a magyar csapat japánban?

 

 

 

 

Milyen szereplést vársz a magyar lányoktól a vb-n?x;

 


 

megosztom