Európa Liga

Ennyiért nem biztos, hogy value az Arsenal

  • gb1

A Frankfurt pár hét leforgása alatt a Bayern München és az Arsenal edzőjét is lapátra teheti.

Az odavágót simán nyerték az Ágyúsok, de most más a képlet. Fotó: The Inqusitor

A csütörtöki Európa Liga játéknap egyik legérdekesebb meccse az Arsenal-Eintrach Frankfurt lehet. Egyik csapat sincs túl jó formában, de a bukik szerint inkább a hazaiak felé dől a mérleg. Pedig azt az Eintrachtot látják vendégül, amely pár héttel korábban 5-1-re verte el a Bayern Münchent és ez a bajorok vezetőedzőjének elbocsájtásához vezetett. A hírek alapján könnyen lehet, hogy Unai Emery napjai is meg vannak számlálva az Ágyúsok padján, tehát egy esetleges Sasok elleni vereséggel akár ő is Niko Kovac sorsára juthat.

{"headTitle":"Arsenal-Eintracht Frankfurt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-28 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Arsenal","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Frankfurt","odds":"3.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Ez persze egyelőre nettó spekuláció, hiszen a vezetőség mintha nem akarná elengedni a spanyol szakember kezét. Emery mondjuk az Európa Ligában pont nem okozott csalódást a klub híveinek. Az eddigi 4 meccsen veretlen a csapat és a 10 begyűjtött pont mellé 11-3-as gólarány párosul. Az eredmények tehát egész jól festenek, ám a mutatott játék, főleg a legutóbb, Guimaraes otthonában mutatott, majd a Southampton elleni, Emiratesben lejátszott összecsapásokon elég pocsék volt, nem igazán látszott, hogy a társaságnak mi a célja. Már az sem biztos, hogy küzdeni akarnak mesterükért, vagy csak szimplán nem jó a taktika, amit a spanyol kigondolt...

>> Féláron előfizetek! <<
 

Érdekesség, hogy ugyan az eredmények nem jöttek mostanában, de otthon továbbra is veretlen az Arsenal. Idén 10 tétmeccset rendeztek az Emirates közönsége előtt, amelyből 6-ot megnyertek az Ágyúsok, viszont komoly intőjel lehet, hogy csupán 3 alkalommal úszták meg kapott gól nélkül.

Arsenal#eng-arsenal#5

A Frankfurt tavaly 6/6 győzelemmel jutott az egyenes kieséses szakaszba, amit német csapatok közül az európai kupaporondon korábban senkinek nem sikerült véghez vinni. Nyáron kulcsembereket veszített el a csapat, de Adi Hütternek sikerült pár remek igazolással pótolni az űrt, az útjuk ennek ellenére jóval rögösebb. Jelenleg a Standard Liege-zsel holtversenyben, hat ponttal a harmadik helyen tanyáznak, így mondhatni pontkényszerben utaznak Londonba.

Az Arsenal vendégeként amúgy még soha nem játszottak, viszont tavaly a Chelsea ellen a sorozat elődöntőjében már jártak a városban. Akkor a szezon egyik legjobb teljesítményével rukkoltak elő és csak büntetőpárbajban maradtak alul. Ezúttal is komoly harcra készülnek a németek, akik fogadkoznak, hogy a három pontért utaznak Angliába.

Ugyan az utóbbi hetekben - érdekes módon a Bayern 5-1-es leigázása óta - nem találta önmagát a Frankfurt, de mikor máskor villantana, mint ezen a meccsen. A gyengélkedő Arsenalnak kisebb csoda lenne, ha nem találnak be, főleg, hogy nincs más lehetőségük, mint menni előre rendületlenül.

Ugyan a hazai sikernél kevesebbet fizet a BTTS, de ezzel a lehetséges meglepetéseredmények nagy részét legalább levédjük.

{"headTitle":"Arsenal-Eintracht Frankfurt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-28 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3171318] 2019-11-28 21:00:00 Arsenal - Eintracht Frankfurtx;