NBA

Ilyen szorzón kár lenne otthagyni a Lakerst

Elég barátira lőtték be a bukik a Spurs-Lakers oddsait ahhoz képest, amit az előzetes információkból leszűrhetünk.

Remek a csapategység idén a lila-arany mezeseknél. Fotó: Lakers Twitter

Hétfő éjjel komoly meccsdömping várható az NBA-ben, mi pedig ezúttal a Spurs-Lakers párharcot vettük ki a menüből. Érdekes kis meccsnek ígérkezik, hiszen míg a Los Angeles-i brigád sorra halmozza a győzelmeket, addig a San Antonio 1996 óta nem látott bukószériáját hozta össze az elmúlt hetekben.

{"headTitle":"San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-26 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spurs","odds":"2.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Lakers","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

 Igen, jól látjátok, bő 20 esztendeje, azaz 

mióta Gregg Popovich a vezetőedző, soha nem fordult elő a texasiakkal, hogy zsinórban nyolc összecsapást bukjanak.

A kudarcok azért is fájhatnak, mert a keret amúgy rendben van és többször csak a végén úszott el nekik a 'W'. A csapat jelenleg csak a 11-edik nyugaton, de rengeteg idő van hátra az alapszakaszból, úgyhogy pánik még nem uralkodott el a fiúkon. A 6-11 ettől függetlenül elég siralmas, de mint írtuk, legalább a Knicks-t sikerült verni a legutóbbi meccsükön, tehát a hangulat egy fokkal javult.

A Spurs legjobbja, DeRozan élete egyik legjobb szezonját futja, 22 pontot átlagolva, amit 53%-os FG% mellett teljesít. Felemás érzelmei lehetnek a 30 éves játékosnak, hiszen volt csapata, a Toronto tavaly bajnoki címet ünnepelhetett és idén is elég jól menetel, ő pedig a sokkal nagyobb hagyományokkal rendelkező, de hosszú évek óta legrosszabb formáját mutató alakulatnál pattogtatja a bőrt.

Sok idejük nincs örömködni, ugyanis a hétmeccses győzelmi sorozatban lévő, 14-2-vel (0.875) álló Lakerst fogadják, amely a várakozásoknak megfelelően újra a liga egyik legjobbjává lépett elő. Ezt nagyban köszönhetik Anthony Davisnek, de a Király is mintha 10 évet fiatalodott volna az új szezonra és mesterükkel, Frank Vogellel is remekül megértik magukat a játékosok.
 

Trendek
 

  • A Lakers 5-1 az utóbbi 6 meccsén Délnyugati csoportos ellenfelek ellen
     
  • A Lakers 16-5 az utóbbi 21 olyan meccsén, ahol az ellenfél 100-nál többet vágott a legutóbbi összecsapásán
     
  • A Spurs 3-13 az utóbbi 16 hazai meccsén
     
  • A Spurs 1-7 ATS az utóbbi 8 olyan meccsen, ahol egy napot pihent
     

Nem érezzük, hogy túl kéne gondolni ezt az összecsapást - a LAL idén már egyszer legyőzte a Spurst az AT&T Centerben és azóta a kiegészítő játékosok is jobban beilleszkedtek, valamint az egész brigád ritmusa jobb, egyre inkább küzdenek egymásért, látszik, hogy egységben vannak. A sok vereség ellenére a Spurson is látható némi fejlődés, így a -5-ös spreadet határesetnek érezzük, de a kétesélyben adott 1.50 simán játszható kategória.

{"headTitle":"San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-26 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lakers nyer (kétesély)","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}