Darts

Ezen a meccsen borulhat a papírforma

  • Cesc18
megosztom

James Wade hetek óta nem találja a legjobb formáját, ha nem javul fel, akkor Ted Evetts ellen sem lesz egyszerű dolga.

Néhány óra múlva kezdetét veszi a világbajnokság előtti utolsó torna, a Players Championship Finals. A csütörtöki cikkünkben egy 11 meccsből álló szelvényt raktunk össze, melyen csupa papírformára tippeltünk, míg a mai napon egy olyan mérkőzést veszünk górcső alá, melyen meglepetést szimatolunk. 

A sztárok közül James Wade-et nem véletlenül hagytuk le a gigantikus kombinkról, az angol ugyanis ősszel egyáltalán nem mutatott eddig meggyőző formát és ha nem javul fel, akkor a borzasztó tehetséges Ted Evetts ellen is bajba kerülhet. 

Evetts-ben a feltörekvő fiatalok közül az egyik legnagyobb potenciál van. Idén a 20 Development Tour (16-23 éves játékosoknak kiírt versenysorozat) állomásból nyolcon diadalmaskodni tudott, ezzel pedig fölényesen vezeti a ranglistát. Ebből kettőt novemberben nyert meg, tehát jó formában és komoly önbizalommal várja a fellépést a PCF-en. 

Wade-nek a Grand Slamen sem jött össze egy igazán jó eredmény. - Fotó: PDC

Mint említettük, Wade-nek finoman szólva sem futott jól a szekere az elmúlt hetekben. Noha múlt héten a Grand Slamen nagy nehezen tovább tudott jutni a csoportból, ám utána az egyenes kieséses szakaszban rögtön az első meccsén búcsúzott. Aligha tett jót az önbizalmának az a vereség, hiszen 9-6-ra vezetett Adrian Lewis ellen, ám amint honfitársa szintet emelt, arra Wade-nek már nem volt válasza és zsinórban négy leget elveszítve esett ki. 

Ez most már zsinórban az ötödik olyan major tornája volt a Gépnek, ahol nem jött ki számára a lépés, ez pedig aligha a véletlen műve. 

Nagyon kellene tehát Wade-nek egy önbizalom növelő szerepelés a világbajnokság előtt, de tudjuk jól, hogy ebben a sportágban nem olyan egyszerű kijönni a gödörből. 

Evetts-nek ugyan még kevés a nagyszínpados rutinja, de azért nem ez lesz az első meccse kamerák előtt. Láthattuk már őt többször dobni a világbajnokságon, illetve idén kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra is, ahol Gerwyn Price ellen sem adta könnyen a bőrét. 

Wade az utóbbi hetek gyengébb eredményi ellenére is favoritja ennek a meccsnek, de a fiatal honfitársában érezzük az erőt, hogy borítása a papírformát. 

{"headTitle":"James Wade - Ted Evetts","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-22 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Evetts","odds":"2.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom