Női kézi

Az Eb-döntős ellen is működhet a Rasmussen-csapat

megosztom

A vb egyik legnagyobb esélyesével kezdi meg a felkészülését a tornára a magyar válogatott. Akár meg is lephetjük az oroszokat.

A magyar női kézilabda-válogatott kedden utazott el Dél-Koreába, ahol részt vesz a Szöul-kupán, majd ezt követően folytatja közvetlen felkészülését, immár a japán világbajnokság helyszínén, Kumamotóban.

A mieink vb-n a C-csoportban Kazahsztán, Spanyolország, Montenegró, Szenegál és Románia ellen játszanak majd, a hatosból pedig az első három helyezett jut be a középdöntőbe. A végső győztes egyenes ágon kijut a tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak 2020 márciusában, utóbbihoz a középdöntőben legalább a 3–4. helyen kellene végeznünk, ami az ágat is látva reális célkitűzés.

Fotó: MKSZ

Kim Rasmussen a napokban kihirdette a végleges keretét, amellyel nekivág a decemberi vb-nek. Túl sok meglepetés nincsen a névsorban, a jól ismert neveket találjuk a keretben, a legtöbb játékost pedig szokás szerint a Ferencváros adja a válogatottnak.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Magyar idő szerint péntek reggel a magyar válogatott a 2018-as Eb-n döntőt játszó orosz válogatott ellen kezdi meg a felkészülést. Az egykori győri sikertréner, Ambros Martín által vezérelt orosz csapat a fogadóirodák szorzói alapján a harmadik legnagyobb esélyese a vb-nek, így igazán jó felmérő lehet az ellenük való barátságos mérkőzés.

Mostanában nem sokat játszottunk az oroszokkal, utoljára 2017-ben a Möberlingen-kupán találkoztunk velünk és akkor két góllal alulmaradtunk.

Egymás ellen
23.11.17 Felkészülés Oroszország Magyarország 35 : 33
14.12.16 EB Magyarország Oroszország 26 : 26
07.12.14 EB Magyarország Oroszország 29 : 29

A bukmékerek most is szoros mérkőzést várnak, hiszen csupán +/- 1,5 gólon húzták meg a hendikepes határokat. Ez mindenképpen jó hír a számunkra, hiszen azt is jelenti, hogy lassan újra az élmezőnyhöz tartozunk.

Ugyan a norvég, francia, orosz triótól még elmaradunk játékerőben, a bukik erősorrendjében a magyar válogatott a negyedik helyet foglalja el, vb-győzelmünk jelenleg 14-szeres pénzt fizetne.

 

Mire érdemes fogadni?

Visszakanyarodva az oroszok elleni mérkőzésre, nem kérdés, hogy ezúttal a gyakorláson lesz a hangsúly - mindkét oldalon.

A magyar válogatott 2019-ben nem játszott még topcsapattal, de az oroszok sem játszottak még igazán komoly meccset, mióta Martín átvette a csapatot.

Ezen a mérkőzésen az eredmény másodlagos, viszont nagy kérdés, hogy melyik csapatrészeket szeretnék tesztelni a kapitányok.

A gólok számára 53,5-ös határt húztak meg a bukik, ami korrektnek tűnik, viszont mivel nem egy tétmeccsről beszélünk, így inkább az over felé húznám ezt a hendit. Itt most egyelőre a ráhangolódás és a gyakorláson lesz a hangsúly, néző vélhetően kevés lesz, igazi edzőmeccs-feelingre számolhatunk.

Egy góllal eltolva a határt az 52.5 overt játszhatónak gondolom egy közepes téttel, kisebb téttel pedig a mindkét csapat eléri a 25 gólos határt is elvihető.

Ti mire fogadnátok ezen a meccsen?

 

 

 

 

{"headTitle":"Oroszország - Magyarország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-22 08:10","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 52.5 felett","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Mindkét csapat 25 gólt szerez ","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"}]}
megosztom