Darts

Van Gerwen, Price és a többiek - rajtol a vb előtti utolsó torna!

  • Cesc18
megosztom

Egy papírforma és egy kockázatos tippünk van a Players Championship Finals-re.

Hagyományosan a Players Championship Finals zárja az őszi darts-maratont, amely a világbajnokság előtti utolsó verseny. A tornán az a 64 játékos vehet részt, akik a 30 állomásból álló Players Championship sorozat alatt a legtöbb pénzt gyűjtötték. Hiába azonban a gigantikus mezőny, három nap alatt lezavarják a viadalt az angliai Mineheadben. Lássuk negyedről negyedre, hogy kik a legesélyesebbek a trófeára!

Price bombaformában dobott a Grand Slam döntőjében. - Fotó: PDC

Az első kiemelés a legtöbb pénzt gyűjtő játékost illeti, aki nem más, mint a Grand Slamen címet védő Gerwyn Price. A walesi játékos három Players Championship állomáson bizonyult a legjobbnak és összesen 62.500 angol fonttal végzett a ranglista élén. Price egy hete bombaformában játszott a GS egyenes kieséses szakaszában, így ha azt az arcát mutatja a Butlin's Resort színpadán is, akkor Mineheadben sem lesz egyszerű megállítani. 

A sorsolása kifejezetten baráti, hiszen az elődöntőig biztosan nem találkozik top 10-es játékossal. A legnagyobb név a negyedében az a Mensur Suljovic, akit az elmúlt öt meccsükből négyszer legyőzött. Az osztrák finoman szólva sem nyújtott kiemelkedőt az elmúlt hetekben, így az sem biztos, hogy találkoznak majd a 16 között. Jonny Clayton lehet még érdekes ebben a negyedben - bár őt is láthattuk már sokkal jobb formában dobni -, illetve az a José de Sousa, aki nem kis meglepetésre két állomáson is átmasírozott a mezőnyön. 

A tábla ezen részén egyértelműen Price a favorit az elődöntőre, erre pedig 2.80-as oddson fogadhatunk a   -nél. 

Ami a második negyedet illeti, ott már jóval sokesélyesebb a csata. A Grand Slamen döntőző Peter Wright, a major tornák végjátékában folyamatosan szereplő Glen Durrant és a nagyszínpadon rendre megtáltosodó Nathan Aspinall is esélyes a négy közé jutásra, de Jeffrey de Zwaan, Chris Dobey vagy éppen Joe Cullen is beleszólhat a nagyok dolgába. És akkor még olyan játékosokat nem is említettünk, mint Simon Whitlock, Max Hopp és Raymond van Barneveld.

Ember legyen a talpán, aki megjósolja, hogy közülük ki lesz a befutó. A bukiknál egyébként a skót klasszis a favorit, tehát papíron a felső ágon egy Price - Wright elődöntőt láthatunk majd, ami ugye a Grand Slam finálé visszavágója lenne. 

Van Gerwen négyszeres PCF-bajnok. - Fotó: PDC

A tábla alsó felén, a harmadik negyedben találjuk a világelső Michael van Gerwent. A holland zseni a 30-ból csupán nyolc állomáson tette tiszteletét, de így is könnyedén kvalifikálta magát, miután rögtön a sorozat elején behúzott két versenyt. Van Gerwen az elmúlt hat évben ötször döntőzött a PCF-en és négyszer a trófeát is megkaparintotta. Most is ő a topfavorit, de egyszerű dolga nem lesz, hiszen olyan klasszisok vannak az ágán, mint Rob Cross, Dave Chisnall, James Wade és Adrian Lewis

Egy ennyi sztárral teletűzdelt negyedben bántóan alacsonynak tűnik Van Gerwenre az az 1.66-os odds...

Ami a tábla legalját illeti, ott sem vagyunk könnyebb helyzetben, ha az elődöntőst próbáljuk megtippelni, hiszen Michael Smith-nek, Daryl Gurney-nek és Ian White-nak is reális esélye van a négy közé jutni, míg az outsiderek között olyan veszélyes játékosokat találunk, mint Krzystof Ratajszki és Gabriel Clemens.

Utóbbira különösen oda kell majd figyelni, hiszen a német zseniálisan jól játszott a Grand Slamen és idén sokadjára bizonyította, hogy nem ijed meg a nagy nevű ellenfelektől sem. 13.00-as oddson akár be is vállalható, hogy behúzza ezt a negyedet. 

{"headTitle":"Players Championship Finals - Negyed nyertese tippek","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-22 13:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. negyed nyertese: Gerwyn Price","odds":"2.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"4. negyed nyertese: Gabriel Clemens","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom