EURO 2020

Jön a selejtezők utolsó fordulója - minden fontos információ egy helyen

megosztom

Melyik csapatoknak kell, melyik csapatoknak nem kell nyernie a következő három napban? Megnéztük.

Az előttünk álló három napban befejeződnek a selejtezős küzdelmek, kiderül, melyik csapatok örülhetnek és melyek búcsúznak. Mutatjuk, hogy hol lesz még tétje a 90 percnek, hol rendeznek tökéletesen érdektelen találkozókat és mik a legfontosabb találkozók szorzói.

A-csoport

Azzal, hogy Csehország hazai pályán legyőzte egy hatpontos mérkőzésen Koszovót, minden kérdésre választ kaptunk. Az egymás elleni eredmény okán Anglia megnyerte a csoportot, a csehek pedig szintén kvalifikálták magukat a kontinensviadalra. Az egyetlen talány az maradt, hogy Bulgária vagy Montenegró zárja-e a csoport utolsó helyén az ötösfogatot. Ha a bolgárok pontot szereznek otthon a csehek ellen, ők kerülik el a szégyent, míg a csoport másik meccsén Anglia Koszovóba látogat.

NINCS TÉTMECCS

B-csoport

A B jelű kvintettben bizonyosan lesz még tét mindkét mérkőzésen, noha az ukránok már kijutottak az Eb-re. Szomszédaink a szerbekhez látogatnak a 10. játéknapon, ám Mitrovicsék sikere csak akkor ér bármit, ha közben Portugália nem nyer Luxemburgban. Ronaldóék győzelmére az odds 1.08, szóval szomszédaink tényleg csak a csodában bízhatnak.

A csoport tétmeccseinek szorzói
   
  1 x 2
Luxemburg-Portugália 34.00 11.00 1.10
Szerbia-Ukrajna 1.85 3.75 4.50

C-csoport

A C-csoport legnagyobb kérdése az volt, hogy életben tudja-e tartani álmait az északír csapat vagy sem. Ehhez az kellett volna, hogy De Jongék pont nélkül távozzanak Belfastból vagy a németek kikapjanak a fehéroroszoktól. Mivel sem a hollandok, sem a Nationalelf nem tett szívességet a kérdések eldőltek, a két topfavorit ha nem is simán, de kvalifikálta magát a kontinensviadalra.

NINCS TÉTMECCS

D-csoport

Nem születtek óriási meglepetések a 7. fordulóban, Svájc Grúziát, Dánia Gibraltárt gyűrte le hazai pályán. Svájcnak így Gibraltárban elég egy döntetlen is a biztos kijutáshoz, míg Írország és Dánia ki-ki meccset játszhat egymással. Mivel a skandinávok fórja 3 pont és otthon remiztek az írek ellen, egyértelmű a képlet: aki nyer, ott van az Eb-n, aki kikap, nem, x esetén pedig Poulsenék örülhetnek. Nem akármilyen 90 perc, az tuti!

A csoport tétmeccseinek szorzói
   
  1 x 2
Gibraltár-Svájc 29.00 21.00 1.015
Írország-Dánia 3.50 3.30 2.10

E-csoport

Hiába szurkoltunk nagyon Azerbajdzsánnak, Wales nyerni tudott keleten, ami azt jelenti Bale-ék számára mindenképpen maradt tét az utolsó fordulóra. A helyzet a mi szemszögünkből nem változott, ha nyerünk Cardiffban, irány az Európa-bajnokság, ha viszont nem, akkor csodára és szlovák bukásra van szükség.

A horvátok már kijutottak, egy izzasztó meccsen a szlovákok ellen, a három csapat között még hatalmas izgalmak várhatóak.

Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy Wales és Magyarország sorsa is saját kezében van. Amelyik csapat nyer, kijut, ha pedig döntetlen lesz, akkor a szlovákok eredménye is döntő fontosságú lehet. Ha a szlovákok nyernek cardiffi remi esetén, ők jutnak ki, ha nem nyernek, mi.

A csoport tétmeccseinek szorzói
   
  1 x 2
Wales-Magyarország 1.85 3.50 4.50
Szlovákia-Azerbajdzsán 1.28 5.50 11.50

F-csoport

A spanyolok kvalifikációja már korábban eldőlt, így a versenyfutás hármas maradt, a svédek, a románok és a norvégok küzdöttek a második pozícióért. Mivel pénteken este Bergék győzni tudtak Bukarestben, ez a kérdés is eldőlt, a hispán nemzeti tizenegyhez a sárga-kék mezesek csatlakozhatnak.

NINCS TÉTMECCS

 

G-csoport

Szombaton este Ausztria is pontot tett a kérdőjel helyére, hiszen Macedónia legyőzésével biztossá vált, hogy ők csatlakoznak Lengyelországhoz a G-csoportból. Így tehát a 19-ei játéknap itt is csak a helyosztókról szól majd.

NINCS TÉTMECCS

H-csoport

A legnagyobb kérdések a 9. játéknapon itt is eldőltek, Franciaország és Törökország jutott tovább, Izland elhullott a versenyfutásban. A két boldog együttes esetében a csoportelsőség még kérdéses lehet, ha a franciák nem nyernek Albániában, a törökök viszont igen Andorrában, akkor borul a papírforma.

NINCS TÉTMECCS

I-csoport

Oroszország és Belgium szombaton amolyan csoportdöntővel felérő 90 percet játszott egymással Szentpétervárott, amelynek végül vendégsiker lett a vége. Ez azt is jelenti, hogy Hazard-ék rámehetnek a 100%-os mérlegre, míg a Szbornaja biztosan a második helyen végez. Így tehát itt már nincs tétje az utolsó fordulónak.

NINCS TÉTMECCS

J-csoport

Van minek örülni a finneknél, a skandináv válogatott története első kontinensviadalára kvalifikálta magát azzal, hogy pénteken este legyőzték otthon Liechtensteint. A lényegi kérdések tehát eldőltek, Olaszország a 100%-os mérlegért küzd, míg Pukkiék az Eb-re való kijutást Görögországban ünnepelheti majd meg az utolsó körben. 

NINCS TÉTMECCS


Azok a csapatok, amelyek az Európa-bajnokság selejtezőjéből nem jutnak ki az Eb-re, pótselejtezőn szerezhetnek részvételi jogot. A Nemzetek Ligája mindegyik ligája egy helyet biztosít a maradék négy kiadó helyre. Mindegyik ligából az a legjobb négy csapat, amely nem jutott ki az Európa-bajnokságra részt vehet a pótselejtezőn, melyeket 2020 márciusában játszanak. Elsősorban a ligák csoportgyőztesei játszhatnak pótselejtezőt, de ha egy csoportgyőztes már a Eb-selejtezőből kijutott, akkor az adott liga következő legjobb helyezettje kap helyet a pótselejtezőben. Ha valamelyik ligából kevesebb mint négy csapat nem jutott ki a selejtezőből, akkor a pótselejtezős helyeket a Nemzetek Ligája következő legjobb helyezettjei kapják. (Wikipedia)

megosztom