Kézilabda

Akár ki is végezhetik a Ferencvárost

megosztom

A vb előtti utolsó tétmérkőzésükre készülnek a zöld-fehérek, akik a Metz otthonában vizitálnak szombaton.

Enyhén szólva sem Háfráék az esélyesek Franciaországban. - Fotó: fradi.hu

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójára kerül sor a hétvégén. Kirakatcsapataink közül először a ferencvárosi lányok lépnek pályára, akik szombaton a Metz otthonában vendégszerepelnek. Nagyon könnyen előfordulhat ugyanakkor, hogy ezen a meccsen nem lesz könyörület a magyar csapat számára.

Merthogy a Fradi megint elfogyott az év végére. A keret egyrészt szűkebb a megszokottnál, másrészt a Klujber, Bánfai, Tóth, Bíró, Klivinyi ötös problémákkal küzd napok óta, míg a szerdai bajnokin Kovacsics dőlt ki a sorból. Igaz, a korábbi győri játékos a hajrára összeszedte magát, visszaállt, és gyakorlatilag egymaga fordította meg a váci meccset.

Mindezen túl a mutatott játékkal és az eredményességgel - igaz, továbbjutott a csapat a BL-ben, viszont pontot aligha visz magával - is bőven vannak gondjai Elek Gábornak. Mondjuk már hetek óta fennáll ez, hiszen a BL-ben oda-vissza kikapott a Kristiansandtól, hazai pályán a Metztől, a bajnokságban pedig a Siófok és a Debrecen ellen is csak döntetlenre volt jó.

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

bet365

Ami a franciákat illeti, a Metz a francia bajnokságban az utolsó két tétmeccsén nem tudott ugyan nyerni, de holtversenyben még így is az első helyen áll a csapat. A BL-ben viszont parádésan teljesít, négyszer nyert, míg egyszer, Norvégiában döntetlent játszott, avagy ha a hétvégén is nyerni tud, akkor egy pont híján maximális pontszámmal megy a középdöntőbe.

Már pedig ez az egyértelmű célja a Metznek szombaton. A sikerre, abból is a magabiztosabbik fajtára, pedig minden esélye megvan, hiszen egyrészt az odavágón is nyerni tudott hat góllal idegenben, másrészt hiába hiányzik egy-két játékosa a csapatnak - gondolunk itt a kapusra, Glauserre -, otthon bivalyerősek a franciák. Amit jól példáz az, hogy a Fradinál perpillanat jobbnak számító Kristianstandot is két hete kilenccel verték otthon, de a Podravka elleni 14 gólos siker sem piskóta.

Száz szónak is egy a vége, ennek a meccsnek nem csak a bukmékerek, hanem szerintünk is toronymagas esélyese a Metz együttese. Avagy nem volna meglepő, ha kijönne a felek közti reális tudásbeli különbség és könnyedén nyernének a hazaiak legalább ismét hat góllal. Pláne úgy, hogy december 29-ig nem játszanak meccset, így mindent kiadhatnak magukból.

{"headTitle":"Metz - Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-16 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Metz -5,5","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom