EURO 2020

Nagyon erős tippünk van Svájc kötelezőjére

  • varin
megosztom

Dániára nem mernénk fogadni, de a svájci hendi simán zöldülhet az Eb-kijutásról döntő meccsükön.

Fotó: Reuters

Komoly hármas versenyfutás van az Eb-selejtezők D-csoportjában, az Írország, Dánia, Svájc trióból bármelyik kettő kvalifikálhatja még magát. A döntés vélhetően az utolsó fordulóra marad, ám ehhez az is kell, hogy a 9. körben esedékes két meccsen ne boruljon a papírforma, vagyis Svájc legyőzze Grúziát, Dánia pedig Gibraltárt.

A D-csoport mérkőzéseinek oddsai
    
  1 x 2
Dánia-Gibraltár 1.01 25.00 49.00
Svájc-Grúzia 1.15 7.65 21.50

A helyzet semmiképpen sem egyszerű, de a képzeletbeli tabellán a 10. játéknapot megelőzően valószínűleg Dánia áll majd 15 ponttal, Svájc 14 egységgel, míg Írország 12-vel. Mivel a helvétek ezt követően utaznak Gibraltárba, az ő sorsuk egyértelműen a saját kezükben van, nyugodtan kezelhetjük őket már most 17 pontos Eb-résztvevőként. A döntés így az ír-dán meccsre marad, ahol a győztes fél örülhet, míg döntetlen esetén a skandinávoknál durranhat a pezsgő.

Persze - mint írtuk - ehhez az is szükséges, hogy pénteken ne okozzon hatalmas csodát a két underdog, bár erre az esély a fogadóirodák szerint is igencsak apró, hiszen kötésben is csak 1.19-et fizetnek a két hazai sikerre.

Grúziát idegenben Svájc 2-0-ra verte, míg Gibraltáron Dánia 6-0-val ütötte ki a miniállamot.

A két meccs közül nyilván Seferovicék feladata lesz nehezebb, a grúzok hazai pályán már meglepték a dánokat és az íreket is, idegenben viszont csak Gibraltáron nyertek, viszont ott is beszedtek két gólt, ami nem túl dicsőséges teljesítmény.

280434

Kár lenne különösebben ragozni a csapatok közötti erőkülönbséget, az egál hendikep a svájciak esetében -2, a dánoknál pedig -5, amelyet mindkét csapat könnyedén abszolválhat. Mi ezúttal inkább a svájci csapatban bíznánk, hiszen nekik utána Gibraltáron már csak egy góllal kell nyerniük, Dániára viszont élet-halál meccs vár Dublinban, így óriási felelőtlenség lenne, ha megszakadnának péntek este egy biztos győzelem alkalmával.

{"headTitle":"Svájc-Grúzia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-15 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Félidő/Vége: Svájc/Svájc","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
megosztom