Darts

Parázsnak ígérkezik a szópárbajozó angolok meccse

  • Cesc18
megosztom

Pénteken az alsó ági negyeddöntős összecsapásokkal folytatódik a küzdelem a Grand Slamen.

A játéknap első meccsén Dave Chisnall és Peter Wright feszül egymásnak, míg az est második ütközetén Glen Durrant és Michael Smith méri össze a tudását. Utóbbi kifejezetten pikáns mérkőzésnek ígérkezik, miután a két angol néhány napja szóváltásba keveredett egymással. De mielőtt ezzel foglalkoznánk, lássuk mit várhatunk az angol és a skót derbijén. 

Grand Slam of Darts, 7. játéknap   
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Dave Chisnall - Peter Wright 2.10 1.73
21:00 Glen Durrant - Michael Smith 2.10 1.73

Chisnall és Wright egyaránt veretlenül jutott tovább a csoportjából, majd különösebb gond nélkül vették a nyolcaddöntős akadályt is. Előbbi esetében ez volt a papírforma Ryan Harrington ellen, utóbbi viszont Rob Cross-t simázta le, igaz, amellett, hogy Wright jól játszott, kellett ehhez a világbajnok angol meglehetősen gyenge teljesítménye is. 

A forma mindkét játékosnál nagyszerű, noha Chizzy a csoportküzdelmek alatt "csak" 95-97 körüli átlagokkal operált, ám a nyolcaddöntőben már 102.02 vésődött a statisztikai lapjára. Chisnallnál most már jó ideje tart ez a kiemelkedő forma és nagyon érik egy major döntő a számára. Hogy ez a Grand Slamen jön-e össze, az jó kérdés, mindenesetre a bukikkal ellentétben, nem tartjuk esélytelenebbnek a továbbjutásra, mint Wrightot. 

 

>>>Nézd az Unibet TV-n a Grand Slam of Darts összes mérkőzését élőben és fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel! Nyiss számlát és markold fel a 20.000 HUF kezdőbónuszt!<<<


Tény, hogy a skót keze is nagyon sül Wolverhamptonban, de véleményünk szerint ez abszolút egy ki-ki meccs a két top 10-es játékos között. Fogadás szempontjából tehát inkább az angol felé húzunk, de az igazi értéket a 27.5 leg felett tippben látjuk, azaz szerintünk 4 legnél nagyobb különbséggel egyikük sem tudja majd behúzni ezt a rangadót. Erre az opcióra az Unibet 1.62-es szorzót kínál, míg ha feljebb toljuk a határt 28.5-re, akkor már 2.08-szoros pénz ütheti a markunkat.

Smith és Durrant az elmúlt napokban nem lettek puszipajtások. - Fotó: PDC

A pénteki két negyeddöntő közül a feszültebb Durrant és Smith meccse lehet, hiszen ahogyan a bevezetőben említettük, a két angol között kitört némi nézeteltérés. Smith ugyanis úgy gondolja, hogy a többszörös BDO világbajnok honfitársának, nem a másik szervezet égisze alatt kellett volna elindulnia a tornán, hiszen ebben a szezonban már a PDC mezőnyét erősíti. 

Smith kijelentése nem tetszett Duzzának, aki ennek hangot is adott: "Úgy gondolom, én is megérdemlem a tiszteletet, mert nem tetszettek a szavai. Vasárnap nem beszéltem vele, mert nem akartam. Úgy hittem, hogy ott én is egy PDC-s játékos vagyok, de most még inkább büszkének érzem magam, hogy a BDO világbajnokaként lehetek jelen. Soha senkiről nem mondtam egy rossz szót sem, és ezután sem fogok. Büszke bajnokként küldtem vissza nekik a trófeát a múlt héten, de most már csak magamért játszottam. A semmiből jöttem, amit nagyra értékelek, hiszen Nick Kenny, vagy Scott Waites is itt lehettek volna helyettem. Meg akartam nyerni a Matchplay, illetve a World Grand Prix elődöntőjét, mert akkor alanyi jogon is ott lehettem volna a Grand Slam-en. Viszont most BDO-s bajnokként vagyok itt és igyekszem kijutni a csoportból." 

Michael Smith hihetetlen játékos, nagyon szeretem őt, ám tényleg úgy gondolom, hogy kicsivel több tiszteletet érdemlek, mert nem tetszett az, amit mondott.

- forrás: PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala.

A fiatalabb angol válasza erre nagyjából annyi volt, hogy szerinte nem volt tiszteletlen, de egyébként sem azért van itt, hogy haverkodjon, hanem, hogy ételt tudjon tenni a gyerekei elé az asztalra. 

unibet

Durrant és Smith tehát nem lettek puszipajtások, és abban biztosak lehetünk, hogy most mindketten nagyon meg akarják majd mutatni a másiknak. Az ex-BDO-s klasszisnak egyébként is van miért törlesztenie, ugyanis idén nyáron a World Matchplay elődöntőjében 17-10-re kapott ki Smith-től, míg szombaton a csoportküzdelmek alatt 5-3-ra maradt alul.

A múltjuk és a mutatott formájuk alapján inkább Smith-re érdemes tenni a téteket, de azért ez a konfliktus befolyásolhatja a meccsüket. Igazából mindkettejüknek ki kellene zárnia, ám ezt a színpadon nem lesz egyszerű kivitelezni. 

{"headTitle":"Grand Slam of Darts, 7. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-15 20:00","footerTitle":"Játszd meg kombiban a tippeket 1.80-szoros pénzért cserébe!","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","events":[{"eventTitle":"Chisnall - Wright: 26.5 leg felett","odds":"1.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Durrant - Smith: Smith +2.5","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

megosztom