Darts

Bízunk Lewis-ban, nyeretjük Van Gerwent

megosztom

Csütörtökön este a felső ági nyolcaddöntős összecsapásokkal folytatódik a küzdelem a Grand Slamen.

Angol és skót rangadók is várnak ránk a Grand Slam of Darts hatodik játéknapján, de a legnagyobb izgalmakat talán Michael van Gerwen és Ian White összecsapása szolgáltathatja, akik idén már négy döntőben is egymásnak feszültek. Lássuk időrendi sorrendben a csütörtöki nyolcaddöntők esélyeit!

Grand Slam of Darts, 6. játéknap   
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 James Wade - Adrian Lewis 1.61 2.30
20:30 Gerwyn Price - Darren Webster 1.25 4.00
21:00 Michael van Gerwen - Ian White 1.20 4.55
21:30 Gary Anderson - Robert Thornton 1.30 3.55

Az est két szebb napokat is látott angol, James Wade és Adrian Lewis ütközetével veszi kezdetét. Noha mindkettejüket a top 15-ben rangsorolják, de a formájuk hagy némi kívánnivalót maga után. 

Lewis nagyon mély gödörből próbál visszatérni és számára már az is komoly önbizalom fröccsöt adhatott, hogy sikerült továbbjutnia az egyenes kieséses szakaszba. Ráadásul nem is nyújtott gyenge teljesítményt, hiszen 97 körüli átlagokat dobált, amivel bőven konkurálhat majd Wade ellen is. A másik angol ugyanis ősszel borzasztóan elvesztette a fonalat és bár a csoportját most sikerült megnyernie, de a játéka minden, csak nem meggyőző.

A tüzet inkább Lewis-ban látni, aki tényleg nagyon kapar, hogy visszakerüljön az elitbe. A jelenlegi formájuk közt sincs olyan különbség, hogy Wade megérdemelné a bukik bizalmát, így pluszos hendikeppel "Jackpot" felé húzunk. Illetve látunk fantáziát abban is, hogy Lewis dobja a több 180-at, ugyanis nála eddig a tornán 2.75 legenként ült egy maximum, míg Wade-nél 4.16 legenként. 

Price-on nagy volt a nyomás címvédőkét a csoportküzdelmek alatt. - Fotó: PDC

A játéknap második nyolcaddöntőjében a címvédő Gerwyn Price és Darren Webster méri össze a tudását. Előbbi veretlenül jutott tovább a csoportjából, azonban nyugodt még az utolsó meccsén sem lehetett, hiszen, ha kikapott volna Dimitri van den Bergh-től, akkor két győzelemmel is kiesett volna. De nagyon nem így történt, győzelmi kényszer alatt rántotta elő a jobbik játékát és simán gázolt át a belgán.

Valami hasonló mondható el Websterről is, aki ugyancsak az utolsó meccsén harcolta ki a továbbjutást, méghozzá Gary Anderson legyőzésével. 100 feletti átlaggal, döntő legben verte a skótot, ami komoly fegyvertény, hiszen Anderson egyértelműen feljavult a Grand Slamre.

Papíron erősen Price-nak áll ez az ütközet, de Websterben mindig benne van a bravúr, ráadásul elmondása szerint a sérülésén kezd túl lenni és Gary legyőzése nagy magabiztossággal vértezi fel. Érdekes találkozó lesz, fogadás szempontjából a walesi 1.25-ös szorzója nem túl csábító, de Websterre sem érezzük erős tippnek a +2.5-ös vagy +3.5-ös hendikepet. 

 

>>>Nézd az Unibet TV-n a Grand Slam of Darts összes mérkőzését élőben és fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel! Nyiss számlát és markold fel a 20.000 HUF kezdőbónuszt!<<<


Price-ék után Van Gerwen és White érkezik majd a wolverhamptoni színpadra. Ahogyan fentebb említettük, talán ez a meccs alakul majd a legizgalmasabban vagy legalábbis itt látjuk majd a legmagasabb átlagokat. 

A világelső holland ugyanis meccsről meccsre emelte eddig a játéka színvonalát a tornán, ami kedden egyébként majdnem egy Grand Slam rekord körátlagban csúcsosodott ki. Végül "csak" 111-es körátlag vésődött a statisztikai lapjára, de az egyértelműen látszik, hogy sül Van Gerwen keze. Ilyenkor nagyon nem egyszerű útját állni, de White tömegben képes lehet valamennyire felvenni vele a harcot. 

Érdekes a múltjuk, hiszen a szezon első felében négy döntőben is összefutottak, melyből az első hármat MVG húzta be, majd negyedik nekifutásra már összejött a bravúr az angolnak és a Dutch Darts Masters fináléjában legyőzte a hollandot.

Látva Van Gerwen formáját a Grand Slamen, itt viszonylag kevés esélyt látunk arra, hogy White borítani tudja majd a papírformát, azt viszont nem zárnánk ki, hogy kiharcol egy szorosabb végjátékot. 

unibet

Az utolsó nyolcaddöntőben két skót, Gary Anderson és Robert Thornton feszül egymásnak. Utóbbit meglehetősen régen láthattuk ilyen presztízsű tornán ennyire jól dobni. Folyamatosan 90 feletti átlagokat hozott, igaz, ennél valószínűleg több kell majd a világbajnok honfitársa ellen. 

Anderson összekapta magát a Grand Slamre, amiről néhány hete még úgy nyilatkozott, hogy ezt a tornát mindenféleképpen szeretné megnyerni még a visszavonulása előtt. Hogy most benne van-e a játékában az jó kérdés, viszont aligha Thornton lesz aki megállítja. 

Ettől függetlenül 1.30-ért köszönjük szépen, de nem kérjük Andersont. 

{"headTitle":"Grand Slam of Darts, 6. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-14 20:00","footerTitle":"Játszd meg kombiban a tippeket 1.88-szoros pénzért cserébe!","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","events":[{"eventTitle":"Wade - Lewis: Lewis dob több 180-at","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Van Gerwen - White: Van Gerwen","odds":"1.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

megosztom