Tenisz

Tie-breakre lövünk a görög és a német ütközetén

  • Cesc18
megosztom

Maratoni hosszúságú csatát hozhat Stefanos Tsitsipas és Alexander Zverev mérkőzése a londoni ATP világbajnokságon.

Szerdán az Andre Agassi csoport játékosai lesznek főszerepben. Délután a két vereséggel indítók, azaz Rafael Nadal és Daniil Medvedev lép pályára, míg este a győztesek feszülnek egymásnak, tehát Stefanos Tsitsipas és Alexander Zverev. Utóbbi meccs esetében már a továbbjutás a tét, ami külön pikantériát ad ennek az egyébként is elég izgalmas párharcnak.

{"headTitle":"Stefanos Tsitsipas - Alexander Zverev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tsitsipas","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"437"},{"eventTitle":"Zverev","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"437"}]}

Mindkét játékos önbizalom növelő győzelemmel kezdte a tornát, hiszen a görög ötből öt elveszített meccs után végre felül tudta múlni Medvedevet, míg a német gyakorlatilag átgázolt a világelső Nadalon. Egyértelműen utóbbi volt a nagyobb meglepetés, egyrészről, mert a spanyol ritkán kap ki ennyire simán, másrészről pedig az utóbbi hetekben Zverev sem mutatott olyan formát, hogy ez benne lett volna a pakliban. De szépen összerakta a játékát a germán és címvédőhöz méltó teniszt mutatott be.

Tsitsipas öt elbukott meccs után tudta legyőzni Medvedevet. - Fotó: ATP

Tsitsipas és Medvedev esetében a görög akarta jobban a győzelmet. Az orosz le is nyilatkozta, hogy hiányzott belőle a tűz és nem tudta ugyanazt a szintet hozni, mint a nyáron és ősz elején, amikor sorra játszotta a döntőket. Érdemes tehát a helyén kezelni Tsitsipas győzelmét, de az biztos, hogy a lelkének nagyon jó tette, hogy megszakította a nyeretlenségi sorozatát Medvedev ellen. 

Ahogyan fentebb említettük, a görög és a német ütközetén a győztes biztosan ott lesz a legjobb négy között, tehát nem kicsi a tétje ennek a meccsnek. Főleg úgy, hogy gyenge láncszem ebben a kvartettben nincs, tehát biztosra senki ellen sem lehet menni. 

Négyszer meccseltek eddig karrierjük alatt, ez a négy randevú pedig az elmúlt 15 hónapban történt. Háromszor Tsitsipas örülhetett, ráadásul idén mindkét mérkőzésüket megnyerte, tehát a lélektani előny inkább nála van, igaz, egyik összecsapásuk sem volt egyoldalú.

partypoker

Mire fogadjunk?

Tsitsipas futott idén eredményesebb szezont, kétszer legyőzte a német riválisát és be is előzte a ranglistán, tehát inkább felé billen a mérleg nyelve. Ugyanakkor Zverevnél az O2-ban előjöttek a tavalyi emlékek és ebből rengeteget merít. Nagyon motivált és úgy tűnik, hogy nagyon fekszik is neki a londoni terem borítása, még ha különbözik is attól, amin egy éve játszottak. 

Ha győztesre kellene tippelnünk, akkor Zverevet mondanánk, de az 1.85-ös szorzójában értéket nem látunk. Az over sem túl csábító a 23.5-ös line-ra, az viszont nem rossz 1.65-ért, hogy játszanak legalább egy tie-breakes szettet. Nincs nagy különbség köztük, így igazán domináns játékot egyik oldalról sem várunk. 

{"headTitle":"Stefanos Tsitsipas - Alexander Zverev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-13 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lesz tie-break a mérkőzés során? Igen","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"437"}]}

 

megosztom