EURO 2020

Mennyi esélyünk lesz Orban nélkül Cardiffban?

megosztom

A válogatott belső védője sérülése miatt nem érkezett meg Telkibe. Az uruguayi válogatott viszont lehető legerősebb összeállításában léphet pályára a pénteken nyitó Puskás Arénában.

Fotó: mlsz.hu

Az RB Leipzig védője egy hete sérült meg csapata Német Kupa-mérkőzésén. Az első, Lipcsében elvégzett vizsgálatokat követő napokban állapota nem javult, így kedden újabb vizsgálatokon esett át. Ezek alapján immáron biztosra vehető, hogy Orban nem tud a válogatott rendelkezésére állni a novemberi két mérkőzésen. Kezelését továbbra is az RB Leipzig egészségügyi stábja felügyeli. 

A magyar válogatott keretének legértékesebb játékosának kiválásával Marco Rossi gondjai finoman szólva sem kicsik: Orban mellett a sérült Kádár Tamás és az eltiltott Korhut Mihály is hiányzik majd a védelemből, így az olasz mester biztosan újoncot avat majd az elmúlt évek legfontosabb mérkőzésén.

A ciprusi élvonalban szereplő Apollon Limassol U21-es válogatott védője, Szalai Attila Kádár sérülése miatt kapott meghívót, a Puskás Akadémiát erősítő Nagy Zsolt szintén első behívójának örülhetett és balhátvédként számíthat rá elsősorban a kapitány.

A 26 éves Nagy eddig összesen 12 NB I-es mérkőzést tudhat maga mögött, ezeken a begyűjtött négy sárga lap mellett kiosztott egy asszisztot is. Mivel a balhátvéd posztra Szalai és Nagy mellett nincs nagyon más opció, valószínűleg újoncot fog avatni a nemzeti csapat.

A fentiek ismeretében nagyon nehéz dolga lesz a magyar csapatnak Cardiffban, márpedig ha nem nyerjük meg a Wales elleni selejtezőt, aligha leszünk ott a 2020-as Európa-bajnokságon.

Jelenleg Bale és társainak győzelme kettes szorzó körül fogadható, míg a mieink sikere közel négyszeres pénzzel kecsegtet.

{"headTitle":"Wales - Magyarország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-19 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wales ","odds":"1.98","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"3.38","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Magyarország ","odds":"3.94","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"}]}
[2942215] 2019-11-19 20:45:00 Wales - Magyarországx;
megosztom