Olasz foci

Mekkorát merjünk álmodni a szárdokkal?

  • varin

A Cagliari kitűnő szereplése talán az egész európai futballszezon egyik legnagyobb meglepetése.

Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni idén arról a csapatról, amely az Atalantát, a Romát vagy a Napolit megelőzve az olasz bajnokság negyedik helyén áll, és szeptember első napja óta veretlen a Csizmán. A Cagliariból aligha lesz persze olasz Leicester City, de ha így folytatják, bőven okozhatnak komoly bravúrt.

Pedig az év nagyon rosszul indult Rolando Maran csapatának, két hazai vereség mindig rossz ómen. Azt követően viszont minden megfordult, és a gárda 10 meccsen 24 pontot szerzett. És nem lehet azt állítani, hogy könnyű lett volna Pavolettiék dolga, hiszen utaztak Bergamóba, Nápolyba és Rómába is a Farkasokhoz, ám ezek a kirándulások brutálisan jó, 7 pontos eredménnyel értek véget. Ilyen bravúrcsapatnál talán az sem meglepő, hogy Cagliariból az ominózus kettős vereség óta csak egy kiscsapat, a Hellas Verona tudott pontot csenni, de legutóbb például a Fiorentina távozott innen egy "csillagos ötössel".

Fotó: demorgen.be

Szakértők szerint a csapat erőssége elsősorban éppen az a Radja Nainggolan, akit kiutáltak Rómából és dicstelenül távozott Milánóból is, ám 31 évesen egykori klubjánál újjászületni látszik. Ráadásul nem ő az egyetlen kegyvesztett játékos, aki Szardínián találja meg újra önmagát, hiszen Giovanni Simeone, Marko Rog és Robin Olsen is úgy került a piros-kékekhez, hogy az előző csapatuknál létszám felettivé váltak. A motiváció tehát aligha lehet probléma, ahogyan a tehetséges játékosok megléte sem, hiszen a klubrekordnak számító 18 millió euróért szerződtetett Nahitan Nández esetében már most sztárcsapatok érdeklődéséről hallani. Mindemellett a csapat rendkívül erős a földön való játékban is, amely váltást éppen az egyik legjobb gólvágójuk, Leonardo Pavoletti sérülése kényszerített ki.

"Természetesen nem tiltott szó az Európa az öltözőben sem, de azért ilyen álmokat szövögetni még óriási merészség lenne. Mérkőzésről mérkőzésre kell gondolkoznunk és fokozatosan egyre jobbaknak lennünk" - mondta visszafogottan Maran a jó formáról.

Cagliari#ita-cagliari#10

Ami a kilátásokat illeti, a Cagliarinak bőségesen van oka bizakodni, 2019-ben még találkoznak a Leccével, a Sampdoriával, a Sassuolóval, a Lazióval és az Udinesével, ami azért kinéz 9-10 pontnak, hogy aztán majd január első hetében a Juventushoz látogassanak kegy hatalmas csatára.

A fogadóirodák szerint a 7-10. hely elég biztosnak tűnik, hiszen a top10-re 1.35 az odds, viszont a top6 már 10-szeres pénzt érne. Ez első hallásra nem is tűnik rossz befektetésnek, hiszen az oddsok alapján vetélytársnak nevezhető Fiorentinát most gyalulták le 5-2-re, a Milan 11 egységre van, de megelőzik a Romát és a Napolit is.

Szerintünk ebből lehet egy hatalmas bravúrral felérő 6. pozíció, mert bár reálisan nézve a Juve, Inter, Napoli, Atalanta négyes megfoghatatlan, de az egyik római csapat akár áldozatául is eshet ennek a szupercsapatnak.

{"headTitle":"Cagliari helyezése az év végén","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-23 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Top 6","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}