Premier League

Ezt a bajnokságot a Liverpool már csak elveszítheti

megosztom

A Manchester City legyőzésével riási lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé a Liverpool. Ez már a számokból is látható.

Fotó: Liverpool FC facebook

Vasárnap kora este rendezték a Premier League csúcsrangadóját, amelyet a listavezető Liverpool 3-1 arányban megnyert a címvédő Manchester City ellen. Jürgen Klopp együttese ezzel 12 forduló után is megőrizte veretlenségét, 34 pontjával pedig immáron kilenc pontot ver rá a manchesteriekre.

Bár még 26 forduló hátra van a bajnokságból, ez a fór nagyon soknak tűnik, különösen akkor, ha visszaemlékezünk, hogy a tavalyi idényben milyen forgatókönyv valósult meg a bajnoki versenyfutásban és mennyire kevésen múlt az arany sorsa.

Jelen állás szerint a Manchester City már most három vereségnél jár, miközben tavaly összesen volt neki négy, kilenc pont különbség pedig a mostani időszakban nagyon nehezen dolgozható le.

1990 után érhet fel a csúcsra a Liverpool

A fenti tételmondatot látszik megerősíteni a bukmékerek bajnoki címre kínált száma is. Az angliai székhelyű     természetesen reagált a vasárnap esti mérkőzésre és cikkünk írásának pillanatában 1.40-es szorzóért lehet megfogadni, hogy a Liverpool nyeri a Premier League-t. A kétszeres címvédő Manchester City bajnoki győzelme immáron jóval háromszoros szorzó felett fizet, míg a liga több élcsapatának esélyei továbbra sem vehetőek komolyan.

A bajnokság feléig még hét forduló van hátra, a következő hetekben pedig a Cityre vár nehezebb sorsolás: Pep Guardiola együttese a válogatott szünet után megmérkőzik a Chelsea-vel, a Manchester Uniteddel, az Arsenallal és a Leicester City-vel is, míg a Liverpool egyetlen topcsapattal sem játszik.

Ami a City számára még segítség lehet, az a Vörösök kemény decembere, Klopp legénysége ugyanis decemberben a klubvilágbajnokságon is érdekelt lesz.

Az biztos, hogy a Liverpool a Bajnokok Ligája megnyerése után szemmel láthatóan a bajnokságot is szeretné megcsípni és a dolgok állása szerint jövő tavasszal közel három évtized böjt után ismét Anglia legjobb csapata lehet.

{"headTitle":"Premier League 2019/2020","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-23 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Liverpool ","odds":"1.416","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/pinnacle/go","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Manchester City ","odds":"3.3","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/pinnacle/go","bookmaker":"7"}]}

 

297674
megosztom