Tenisz

Ászos fogadással támadunk Nadal meccsén

  • Cesc18
megosztom

Hétfőn este utolsóként mutatkozik majd be a londoni publikum előtt a világelső Rafael Nadal és a címvédő Alexander Zverev.

Egy kifejezetten nehezen tippelhető mérkőzés, hiszen a spanyol szokás szerint a szezon véghajrájában sérüléssel bajlódik, míg a német utóbbi hetekben mutatott formája nem az igazi. 

Nadal sérülésből tér vissza. - Fotó: ATP

Nadal a hónap elején Párizsban egy hasizomsérülést szedett össze, ami miatt nem is tudott kiállni az elődöntős meccsére. A hírek szerint néhány nap elegendő volt számára, hogy kikúrálja ezt a sérülést, ám a szervaedzéseket csak pénteken tudta elkezdeni. A felkészülése tehát nem volt tökéletes a mallorcainak, pedig ha valahol, akkor a világbajnokságon nagyon szeretne tökéletes állapotban lenni, hiszen a rangos címek közül egyedül az ATP Finals hiányzik a repertoárjából. 

Bezzeg Zverevnek második nekifutásra összejött a győzelem. Tavaly nem kis meglepetésre húzta be a trófeát, és még csak azt sem lehet mondani, hogy szerencséje lett volna, hiszen az elődöntőben Roger Federert, a döntőben pedig Novak Djokovicsot verte. 

Idén az is bravúr lenne, ha ebből a csoportból tovább tudna jutni, hiszen Nadal, Daniil Medvedev és Stefanos Tsitsipas mellett a szezonban mutatott formája alapján csak a negyedik erő. 

Zverevnek az ázsiai szezonban nem ment rosszul a játék, ám visszatérve az Öreg Kontinensre a formája is elszállt és mind Bázelben, mind pedig Párizsban korán csomagolni kényszerült. Az önbizalmának aligha tett jót, hogy az elmúlt négy tornán négy olyan játékostól kapott ki, akik gyakorlatilag vele egy korosztályba tartoznak, tehát a jövőbeli riválisai. Köztük volt egyébként Medvedvev és Tsitsipas is, ezért sem tennénk az erősorrendben eléjük Zverevet, hiába ő a címvédő. 

bet365

Mire fogadjunk?

Nagy kérdés, hogy Nadal milyen formát mutat majd. Ha sikerült jól felkészülnie és tényleg kikúrálta a sérülését, akkor nem sok esélyt adunk a jelenlegi Zverevnek. Ha viszont rozsdás lesz a spanyol és döcög a játéka, akkor ebből egy ki-ki meccs kerekedhet. Ezért is említettük, hogy előzetesen ez egy borzasztó nehezen tippelhető meccs. 

Az ászok piacán lehet érték, Zverevre magasnak gondoljuk azt a 9.5-ös line-t. Az első nap alapján nem úgy tűnt, hogy extra gyors az O2 borítása, és Nadal egyébként is jól ismeri a németet, így sok ászt aligha nyel majd be egy amúgy sem topformában ütő Zverevtől. 

{"headTitle":"Rafael Nadal - Alexander Zverev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos ászok - Zverev 9.5 alatt","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom