Bundesliga

Továbbra is kontrázzuk a Bayernt!?

  • gb1

Az idény első Klassikerére kerül sor szombaton és mintha kissé túlzottan lebecsülnék a Dortmundot az irodák.

Nem kizárt, hogy Sancho lesz a főszereplő. fotó: BVB Twitter

Bolygónk klubfoci szerelmeseinek szemei szombaton az Allianz Arenára szegeződnek majd, ahol a német klasszikust, azaz a Bayern-Dortmundot rendezik a kora esti idősávban. Ugyan a müncheniek az utóbbi öt hazai bajnokit behúzták a Darazsak ellen, most azonban az utóbbi idők egyik legnehezebb 90 perce várhat rájuk. Az oddsmesterek viszont vakon hisznek Müllerékben, hiszen alig több, mint 1.50-et fizetnek sikerükre.

{"headTitle":"Bayern München-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-09 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Dortmund","odds":"5.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Szokatlan, de nem egyedülálló helyzet állt fel a német rekordbajnoknál. Bő két évvel korábban Carlo Ancelotti is hasonló körülmények között távozott, mint most Niko Kovac. Őt ráadásul szintén egy ideiglenesen kinevezett edző, Willy Sagnol követett, aki Hans Flickhez hasonlóan játékosként is szerepelt a klubban.

Flick bemutatkozása mindenesetre remekül sikerült az Olimpiakosz ellen, ugyanis a BL-összecsapást simán, 2-0-ra nyerték. A csapat láthatóan felszabadultabb lett Kovac távozása óta, az első tétmeccsen összeszedettebbnek tűnt és már az edzések is jobb hangulatban telnek. Az újonnan kinevezett tréner így értékelte a helyzetet.

"Élveztem, mert a csapat megmutatta a kvalitását. Nagyon elégedett vagyok. Nagyon magasan védekeztünk és mindig nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet. Remekül védekeztek a görögök, de dominánsak voltunk. Az automatizmusokat viszont gyakorolnunk kell, még jobbnak kell lennünk" - mondta Flick, aki arra is kitért, hogy nem érdekli, hogy mi lesz a BVB elleni meccs után, csak a jelenre fókuszál, valamint, hogy minden játékossal beszélt négyszemközt is.

A legfrissebb hírek alapján amúgy a csapat tagjai nem is akarják, hogy Flick leváltásra kerüljön, ez pedig tényleg lehet, hogy nem következik be egyhamar, ugyanis az első számú kiszemelt, Ten Hag leszögezte, hogy ezt a szezont az Ajax élén tölti.

Ami a Bundesligát illeti, a Bayern lemaradása nem tetemes, tekintve, hogy tavaly kilenc pontos hátrányt is sikerült ledolgoznia. A bajnokságban ellenben ők a leggólerősebbek, amit nagyban köszönhetnek Lewandowskinak, aki az eddigi 10 forduló mindegyikén betalált. A gond a hátsó szekcióban van, ahol az alapemberek hónapokra kiestek és amely 16 kapott gólnál jár, ez pedig a top 10 csapat közül a legrosszabb mutató. Tehát hiába szabadult fel a csapat Kovac távozásától, ilyen rövid idő alatt nem valószínű, hogy sikerül a hiányosságokon segíteni.

[3081456] 2019-11-09 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx
[3081456] 2019-11-09 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;5

Ami a Dortmundot illeti, olyan kulcsjátékosok bajlódnak kisebb sérülésekkel, mint Sancho, Reus és Hitz. Utóbbi Bürki helyett védett hetekig és pazar formája miatt már úgy tűnt, akár ki is taszíthatja svájci társát, ám ezúttal hátproblémákkal küszködik, így szinte biztosan Bürki áll majd a kapuba. 

A Darazsak Alcácer és Reus hiányában is megoldották a feladatokat és a bajnokságban hét meccs óta veretlenek. Igaz, ebből négy alkalommal csak döntetlenre voltak jók és szombati ellenfelükhöz hasonlóan ők is a saját kapujuk előtt szenvednek inkább. Ami kulcsmomentum lehet, hogy a Bajnokok Ligájában egy rendkívül lélekemelő, 2-0-s vert helyzetből megfordított Inter elleni meccsről érkeznek.

Borussia Dortmund#germany-borussia_dortmund#5

Ugyan Kovac utolsó bajnokijain nem igazán ment a Bőrnadrágosoknak, de azért van ok magabiztosságra így is. Egyrészt a Dortmund az utóbbi hét túrájából csak egyszer távozott győztesen az Allianzból, a Bayern pedig zsinórban immár 24 tétmeccs óta rendre betalál saját közönsége előtt. A gólváltás tehát szinte garantáltnak tűnik, de amiben még értéket látunk, az a vendégek hendivel való megtámogatása, hiszen úgy véljük, hogy a bukik az indokoltnál jóval magasabbra szabták a BVB oddsát.

{"headTitle":"Bayern München-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-09 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund +1.50","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081456] 2019-11-09 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;