Bajnokok Ligája

Kovac nélkül felszabadulhat a Bayern, de még nem húzzuk be őket

  • gb1

Az ideiglenesen kinevezett Hansi Flick három nap alatt aligha rendezte a védelmi problémákat, így adja magát tippünk.

Az odavágó szép kis gólzáport hozott. fotó: Bayern Official

A szerdai BL-játéknap kora esti idősávjában a Bayern München az Olimpiakoszt fogadja, mégpedig toronymagas favoritként. Lewandowskiék egy győzelemmel bebiztosíthatják helyüket a legjobb 16 között, a bukik szerint pedig ez nem is kérdés, hogy így lesz, hiszen 1.18 körül mérik a szorzójukat.

{"headTitle":"Bayern München-Olympiacos ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-18 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"8.22","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Olympiacos","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Új szelek fújnak Münchenben, ugyanis vasárnap a vezetőség elköszönt Niko Kovac vezetőedzőtől, helyére pedig ideiglenesen Hans Flick került. Rummeniggéék számára az utolsó csepp a Frankfurt elleni óriási zakó volt, ami nem csoda, hogy kiverte a biztosítékot, hiszen a Bajorok évtízedente ha egyszer kapnak ennyit egy meccsen. A lehetséges utóddal már külön cikkben is foglalkoztunk, így erre most nem térnénk ki.

Kovac öröksége mindenesetre elég kellemes lehet a szakmát Joachim Löwtől eltanuló Flicknek, hiszen a Bajnokok Ligájában öt ponttal vezetik a csoportjukat és még akkor is továbbmennek szerdán, ha a Spurs veri a Zvezdát, nekik pedig csak egy ikszre futja. Persze aligha erre fognak játszani és az edzőváltás által felszabadult játékosok könnyen lehet, hogy bedarálják majd a görög bajnoki ezüstérmest. 

Az újabb BL-sikerben továbbra is nagy segítség lehet Lewandowski, aki az idei 14/15 tétmeccsen betalált és élete formájában játszik.

A sérültek helyzetében amúgy nincs változás és Flick nem hinnénk, hogy túlzottan megvariálná a Kovac által is játszatott kezdőt. Ennek nem is lenne nagyon értelme, hiszen három nap alatt aligha lehet csodát tenni, bár az előzetesek alapján Müllert nem fogja kezdetni. Ezzel aligha lő mellé az 54 éves szakember, hiszen ahogy elődje is hangsúlyozta, Coutinho mellett nem igazán fér el a pályán az élő Bayern-legenda.

[3170130] 2019-11-06 18:55:00 Bayern München - Olympiacosx

Az Olimpiakosz ugyan csak egy ponttal ücsörög a csoport végén, de szégyellnivalója nem különösebben van pireuszi gárdának. Nagy meccset játszottak a Bayern és a Tottenham ellen is és az eddigi összes csoportmeccsükön betaláltak. Pedro Martin fiai a müncheniek elleni zakót megelőzően veretlenek voltak 10 hazai európai kupameccsen át, ami jól mutatja, hogy igenis számolni kell velük a legmagasabb szinten is. Jó emlékeik mondjuk nincsenek a német csapatokról - legutóbb 2015-ben vizitáltak az Allianz Arenában és egy laza 4-0-ás zakóval térhettek haza. 

Összességében nehéz nem egyetérteni a bukikkal, de talán egy kicsit megint túlvágták a Bayern oddsát. A múltbeli példákban ugyan gyakran láthattuk, hogy az edzőváltás inkább szokott pozitív hatással lenni, mint nem, de akkor is enyhén a vakvilágban kell most tapogatóznunk.

Ami a horvát tréner bukásának egyik fő oka volt, hogy nem tudta stabilizálni a védelmet, amely az utóbbi öt meccsen 11 gólt kapott. Ezeket összerakva már közeledünk a tavaly oly sok profitot hozó tippünkhöz, tehát a BTTS+Bayernhez, de mivel olyan sokat nem dob hozzá a hazai, így most csak a gólváltásnak szavazunk bizalmat.

{"headTitle":"Bayern München-Olympiacos ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-18 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3170130] 2019-11-06 18:55:00 Bayern München - Olympiacosx;