Tenisz

Keményen püfölik a fogadók az olaszt - igazuk lesz?

  • Cesc18
megosztom

Kedden Milánóban elrajtol a Next Gen ATP Finals, amelyre a szezon nyolc legjobban teljesítő U21-es játékosa kapott meghívást.

Ez a torna tavaly és tavalyelőtt is nagy sikert aratott a teniszfanatikusok körében, egyrészről, mert tehetségeket mindig jó nézni, másrészről az egyedi lebonyolítási forma (részletek a torna Wikipédia oldalán) miatt sokkal pörgősebbek a meccsek, mint egy hagyományos ATP-versenyen.

Next Gen ATP Finals, 1. játéknap   
Kezdés Mérkőzések 1 2
14:00 Casper Ruud - Miomir Kecmanovic 2.10 1.66
15:00 Alex De Minaur - Alejandro Davidovich Fokina 1.11 6.00
16:00 Ugo Humbert - Mikael Ymer 1.44 2.62
17:00 Francis Tiafoe - Yannik Sinner 2.10 1.66

Az első játéknapon mindenki bemutatkozik, tehát négy mérkőzést láthatunk - kettőt az A és kettőt a B csoportból. 

Idén egy olasz tehetségnek, Jannik Sinnernek is sikerült kvalifikálnia magát, aki a maga 18 életévével a mezőny legfiatalabb játékosa. Sinnerről tavaly még nem sokat hallhattunk, az idei szezonnak viszont az egyik legnagyobbat fejlődő játékosa.

A világranglista 553. helyéről vágott neki 2019-nek, most pedig a 95. pozícióban tanyázik. 

Elmondása szerint a februári bergamói Challenger tornagyőzelme adott számára akkora önbizalmat és lökést, aminek köszönhetően ilyen szezont tudott lehozni. 

Sinner top 100-asként zárhatja a 2019-es szezont. - Fotó: ATP

Önbizalomnövelő sikerekből az elmúlt hetekben is kijutott az olasznak, hiszen október közepén Antwerpenben pályafutása első ATP-elődöntőjét játszhatta. Akkor a negyeddöntőben éppen azt a Francis Tiafoe-t győzte le, akivel Milánóban a nyitómeccsén farkasszemet néz majd. 

A Belgiumban vívott meccsük esetében a bukik inkább az amerikai felé húztak, most viszont nagyjából 50-50-re hozták ki az esélyeket. A fogadók viszont máshogyan gondolkoznak és Sinnernek adják a győzelmet, ennek köszönhetően pedig például a Pinnacle-nél már csak 1.68-ért fogadható az olasz, miközben 1.92-vel nyitott. 

Nem tudunk vitába szállni a fogadókkal, szerintünk is az itáliai srác a meccs favoritja, ugyanakkor 1.80 alatti oddson nem látunk értéket a nyeretésében. A hazai pálya akár nyomást is tehet rá, és ahogyan egy nyilatkozatában elmondta, ezen a tornán a fiatal riválisok ellen nagyobb az elvárás, mint egy olyan versenyen, ahol az idősebb, tapasztaltabb játékosokkal száll harcba. 

Meglátjuk, hogy igazuk lesz-e a fogadóknak, de azért nem hagyunk titeket tippötlet nélkül. Sinnerék előtt ugyanis két nagyon jó passzban lévő játékos, Ugo Humbert és Mikael Ymer feszül majd egymásnak. 

Mindketten kifejezetten élik a fedett pályás tornákat, az elmúlt két hónapban két-két Challenger tornát is behúztak. Mindkét játékosnál adott a forma és az önbizalom, hogy Milánóban is jól teljesítsenek. 

Ebbe a párharcba bőven belelátjuk, hogy öt szettben dől majd el. Erre pedig kifejezetten tetszetős, 3.40-es oddsot kapunk a   -től, ami ennyiért megérhet egy kis pénzmagot.

Te mire fogadsz a Next Gen Finals keddi játéknapján? 

 

megosztom