Bundesliga 2

Mire lesz képes hétfőn a Bayern-szorongató Bochum?

  • gb1

A VfL az eddigi öt hazai meccsén öt döntetlent jegyezett és ez reális forgatókönyv lehet a Nürnberg ellen is.

A VfL méltó ellenfele volt a Bayernnek. fotó: DFB

A Bundesliga 2 12. fordulóját érdekes kis párosítás, mégpedig a Bochum-Nürnberg zárja. A nyitóoddsok alapján a hazaiak voltak a favoritok, ám azóta eltolódtak a háromesélyes szorzók és immár a Nürnberg tűnik esélyesebbnek. A fogadók tehát inkább a vendégsikerben bíznak, de vajon igazuk lesz-e? Nézzük hát a meccset övező legfontosabb információkat.

{"headTitle":"Bochum-Nürberg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-04 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bochum","odds":"2.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Nürnberg","odds":"2.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Bochum tavaly a középmezőnyben zárta a bajnokságot és idén is már csak ez lehet a célkitűzés, ugyanis a szezonrajt aligha úgy sikerült, ahogyan azt tervezték. A csapat a kiesést jelentő 17. helyen tengődik és ezidáig csak egy győzelmet jegyzett a 11 kör alatt. Hazai viszonylatban is csak a 16-ak, annak ellenére, hogy a Vonovia Ruhrstadionban nem kaptak még ki idén, sőt az elmúlt 39 ligameccsen is csak 9 alkalommal hagyták el vesztesen a pályát, tehát otthon viszonylag nehezen találnak rajtuk fogást az ellenfelek.

Legutóbb a Német Kupában játszottak saját közönségük előtt, mégpedig a rekordszámú kupagyőzelemmel rendelkező Bayern ellen. Thomas Reis fiai nem riadtak vissza a feladattól és egészen a 83. percig előnyben volt, ám végül nem sikerült a bravúrt véghez vinniük. A nagy sajtóvisszhangot keltő meccsen az idei egyik legjobb teljesítménnyel rukkoltak elő és így a kiesés ellenére mesterük elégedetten értékelt.

Fontos volt, hogy a csapat végre mindenkinek megmutatta, hogy mire képes valójában.

A média sokat kritizált minket az utóbbi időben, néha persze jogosan. Átbeszéltünk sok mindent és a lényeg az volt, hogy növeljük a tempónkat, harcosabbak legyünk és több 50/50-es szituációt vállaljunk fel. Ennél a teljesítménynél nem szabad alább adnunk és most már nem számít más, csak a Nürnberg elleni bajnoki." - nyilatkozta Reis.

A Der Club sem lesz könnyű ellenfél, hiszen a Bundesligából tavaly kizúgott csapat szeretne ragadni az élbolyra. Ha kicsit több szerencséjük van, simán ostromolhatnánk a top hármat, ugyanis 11 pontot buktak el eddig nyert helyzetből. Ez persze azt is jelenti, hogy nem elég koncentráltak a hátsó szekcióban, a gólokat viszont szép számban termelik - az eddigi összes túrájukon legalább kétszer beköszöntek 2,6-ot átlagolva.

A Bochum korábban említett 5/5 hazai remijén is rendre mindkét csapat betalált, minden alkalommal overt hozva, így ehhez a tipphez aligha szükséges nagy fejtörés. Kimenetelben enyhén mi is az X2 felé húzunk, de inkább a góloknak szavazunk bizalmat és reméljük ebbe az időjárás sem szól majd bele, ami lehet olyan pocsék lesz, mint a mi hétfő reggelünkön is volt Budapesten.

{"headTitle":"Bochum-Nürberg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-04 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszám - 2.5 fölött","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081783] 2019-11-04 20:30:00 Bochum - Nürnbergx;
299041