Német foci

Nem találnátok ki, hogy az oddsok alapján ki a favorit a Bayern kispadjára

megosztom

A hétvégi 5-1-es vereség után kivágták Niko Kovacot és utódját heteken belül bejelenthetik. Lássuk a bukik véleményét.

Vasárnap egy újabb fejezet zárult le a Säbener Strassén. Ahogyan arról már valószínűleg sokan értesültek, a Bayern München vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge bejelentette, hogy közös megegyezéssel megválnak Niko Kovac vezetőedzőtől. 

A sors pikantériája, hogy az utolsó nagy pofont a horvát pont volt csapatától kapta, ugyanis a hétvégén az Eintracht Frankfurt 1980 óta nem látott verést mért a Bőrnadrágosokra. Persze baljós előjelek már korábban is voltak, ugyanis a Tottenhamen aratott BL-diadal óta teljesen szétesett a csapat, még ha az eredmények nem is teljesen ezt mutatták.

"Az elmúlt hetek eredményei alapján úgy éreztük, cselekednünk kell. Vasárnap egy rendkívül komoly, nyílt hangvételű beszélgetést tartottunk Kovaccsal, Uli Hoeness-szel és Hasan Salihamidziccsal. Közösen pedig arra jutottunk, hogy már nem Niko a Bayern vezetőedzője. Mindannyian sajnáljuk, hogy így alakult, ugyanakkor szeretnénk köszönetet mondani Nikónak a munkájáért, különösen az előző idényben elért duplájáért" - nyilatkozta Rummenigge.

Kovac ha nem is lett nagy kedvenc a szurkolók körében, összességében aligha vallott kudarcot. Első és egyetlen teljes évében a csapat élén duplázni tudott (bajnokság és kupa), plusz a szuperkupát is elhódította egyszer. 

Kovac 490 napot ült a Bayern padján - 65 mérkőzés alatt 45-12-8-as mutatót és 169-73-as gólarányt tudott hozni.

A klub meghozta a lehető leghelyesebb döntést. Az eredményeink és az utóbbi hetekben mutatott játékunk késztetett minket erre a lépésre." - mondta kissé csalódottan a 48 éves szakember, aki azért kiemelte a csapattal elért sikereit is.

Íme néhány potenciális Kovac-utód.

A sokak által ünnepelt bejelentést követően természetesen egyből elindult a találgatás, hogy vajon ki lesz majd a következő tréner a müncheniek kispadján. A csapatot ideiglenesen Hansi Flick veszi át, aki Kovachoz hasonlóan játékosként is szerephez jutott a Bayernben és aki Joachim Löw alatt másodedzőként szerzett tetemes tapasztalatot a német válogatottban.

A bukik éppen ezért reális esélyt látnak rá, hogy Flicket állandósítja a vezérkar, főleg, hogy a hírek szerint remekül megérti magát a játékosokkal és ő tapasztalhatta meg a legközelebbről, hogy min szükséges változtatni a sikerhez. Az   listáján azonban ketten is megelőzik és a legesélyesebb Kovac-utód a buki szerint nem más, mint José Mourinho. A portugál szakember locsolt is egy kis olajat is a tűzre, amikor a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy már német leckéket vesz.

A belső informátorok alapján az elsőszámú kijelölt az Ajaxot BL-elődöntőig vezető Erik ten Hag, akit azonban élő szerződés köt az amszterdami csapathoz, bár aligha lehetetlen kivásárolni abból. Erős aspiráns még a Juventusszal hírnevet szerző Allegri és a Gulácsi csapatának, azaz a Red Bull Leipzignek naggyá tételében oroszlánrészt vállaló Ralf Rangnick is.

Szerinted ki lesz Niko Kovac utódja?

 

 

 

 

{"headTitle":"A Bayern München következő állandó edzője","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-01 06:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"José Mourinho","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Ralf Ranknick","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Hans Flick","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Massimiliano Allegri","odds":"7.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Erik Ten Hag","odds":"10.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Arséne Wenger","odds":"10.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Mauricio Pochettino","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom