Championship

Ha egy jó angol meccset akarsz látni, ezt ne hagyd ki - tipp hétfő estére

  • varin

A Brentford taktikát váltott, a QPR pedig amúgy is a bajnokság legoveresebb csapata. Gólgála garantálva?

Egy mérkőzés maradt hétfő estére a Championship 14. fordulójából, amelyen a QPR a Brentford gárdáját fogadja a Kiyan Prince Foundation Stadionban, Londonban. A szezon egyelőre mindkét félnél igen hektikus, de az elmúlt hetekben inkább szebbik arcukat mutatták a csapatok, így különösen fontos lesz, hogy melyik fél tudja megőrizni jó formáját.

{"headTitle":"QPR-Brentford","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-28 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"QPR","odds":"2.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.47","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Brentford","odds":"2.39","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Két igencsak eltérő habitusú és játékstílusú csapat találkozik, hiszen a QPR mérkőzésein esett eddig idén a legtöbb találat, míg a Brentfordnál inkább a masszív védekezés volt jelen, ennek is köszönhető, hogy a szezonban már öt darab 1-0-s meccsük is van - igaz, ebből csak egyszer rúgták ők azt az egyet. Az elmúlt időszakban viszont mintha magukra találtak volna a Darazsak, hiszen öt meccs alatt tíz gólt szereztek és ugyan a Barnsley vagy a Millwall elleni hármas még nevezhető kötelezőnek, de az, hogy a Swansea ellen rúgtak ennyit, már nem akármilyen teljesítmény. Persze a Brentford szezonja még így is elmarad a várakozásoktól, de az utolsó két győzelem talán végre elindíthatja felfelé Watkinsékat.

Külön öröm lehet a vendégek számára, hogy végre úgy tudtak meccset nyerni, hogy azt nem Ollie Watkins kellett elintézze, hiszen a korábbi négy nyertes bajnoki tíz lőtt góljából hét gól fűződik a fiatal angolhoz.

[3066007] 2019-10-28 20:45:00 Queens Park Rangers - Brentfordx;10

A másik oldalon óriási lehetőség adódott a Rangers előtt, hiszen egy győzelemmel egészen a 2. helyig repülnének fel, ami azért nem várt bravúr a tavalyi, kiesés ellen vívott harcot követően. Pedig túl nagy változások nem voltak London északi felében, hiszen meghatározó játékosok nemigen érkeztek, így nyugodtan tulajdoníthatjuk a diadalmenetet Mark Warburtonnek, aki egyébként karrierjét éppen a Brentfordnál kezdte edzőként.

A csapat nagy erőssége mindenképpen az egységesség, hiszen három játékos is szerzett legalább hat gólt, így nem lehet azzal vádolni őket, mint a Brentfordot, nevezetesen, hogy egy emberes csapat. Nevekben talán jobban is állnak a vendégek, hiszen a hazaiaknál az a Hugill-Wells kettős termeli szépen a gólokat, akik azért nem PL-szintű támadók, de alacsonyabb ligákban többször bizonyítottak már.

A QPR rendkívül jó formát mutat, becsúszott ugyan két vereség (a mindenkire veszélyes Cardiff és a listavezető WBA ellen) nemrég, de azt követően négyet rúgtak a Blackburnnek, hármat a Hullnak és a Readinggel is úgy remiztek, hogy kétszer vezettek. A 23 lőtt gól is jól mutat, de mellé a 23 kapott jelzi, azért a védelem még nem az igazi...

Hiányzók terén különösebb újdonság nincs, a QPR-nál mindenki bevethető, de Thomas Frank is ugyanazt a 11-et küldheti pályára, mint a Libertyben.

Nem véletlenül várnak igazi adok-kapokot az irodák, a Rangers idei 13 bajnokijából 10-szer jött a BTS, 10-szer pedig az over, míg a Darazsaknál a termékeny forma támadó futballt vetít majd előre. Mi azonban elsősorban a második félidőre várunk góltermés, a QPR sokkal aktívabb a szünet után, de a Brentford is inkább ekkor szedi be a gólokat. Az elmúlt négy szezonban nyolc alkalommal találkoztak a Champóban, az első félidők 6, a második félidők 19 gólt hoztak.

{"headTitle":"QPR-Brentford","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-28 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2. félidő góljai: 2+","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"2. félidőben QPR góljai: 0.5 felett","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3066007] 2019-10-28 20:45:00 Queens Park Rangers - Brentfordx;