Aranylabda

Messi megint közeledett Van Dijkhoz

megosztom

Hivatalossá vált a jelöltek listája a 2019-es Aranylabdára. Túl sok meglepetés nincsen, viszont Messi oddsát megint vágtak picit.

Nincs két hete, hogy beszámoltunk az Aranylabda szorzóinak állásáról. Akkor az volt cikkünk apropója, hogy Lionel Messi egyre inkább kezdett felkúszni a nyáron még tuti befutónak tűnő Virgil van Dijkra. A Liverpool holland védője tavaszi teljesítményével lenyűgözte a futballszakmát és sokan arra számítanak, hogy Fabio Cannavaro 2006-os győzelme után ismét egy védőjátékos viheti haza a legrangosabb egyéni elismerést.

A héten a France Football közzétette a hivatalos jelölti listáját, amelyen az a 30 futballista szerepel, akire lehet majd voksolni az év végén. Az biztos, hogy címvédés nem lesz, hiszen a tavalyi győztes Luka Modric nem fért fel a szűkített listára, ezzel pedig történelmet is írt, ugyanis soha nem fordult még elő, hogy a címvédő ne férjen be a legjobb 30-ba a következő évben.

Szintén érdekesség, hogy 30 fős listán nincsen spanyol nemzetiségű játékos, ilyesmire pedig 1993-ban volt utoljára precedens. A legtöbb játékost a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool adja, szám szerint hetet. A második legtöbbet pedig a Premier League-ben aranyérmes Manchester City, egészen pontosan ötöt. Összesen tizenkét klub képviselteti magát legalább egy játékossal a névsorban.

Na de visszatérve a szorzókra, a lista hivatalossá válása után ismét korrigáltak a bukmékerek a szorzókon.

Az Unibetnél ugyan Van Dijk 1.40-es szorzója megmaradt, de Messi 3.25-ös oddsa kereken 3.00-as esett le.

A    -nél ennél is szorosabb az állás, ott a holland védőre 1.44-es oddson lehet fogadni, míg Messi végső sikere 2.87-ért játszható.

Furcsának tűnik, hogy utóbbi teremben Cristiano Ronaldo a harmadik favorit - jócskán lemaradva -, míg az Unibetnél Sadio Mané a bronzérmes.

Hogy minek köszönhető az argentin klasszis erősödése, az nagy kérdés, de minden bizonnyal szerepet játszik ebben az is, hogy sérüléséből felépülve immáron újra ott van a pályán és elkezdte termelni a gólokat is.

Szerinted Messi befogja Van Dijkot decemberig?

 

 

 

 

{"headTitle":"Aranylabda 2019 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-01 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Virgil van Dijk","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Cristiano Ronaldo ","odds":"21","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom