Darts

Három tutival támadunk az Eb nyitónapján

  • Cesc18
megosztom

Csütörtök este a németországi Göttingenben kezdetét veszi a 2019-es darts Európa-bajnokság.

Az első játéknapon nyolc mérkőzés lesz terítéken és többek között olyan klasszisok lépnek színpadra, mint Michael van Gerwen, Rob Cross és a címvédő James Wade. 

Európa-bajnokság, 1. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
19:30 Joe Cullen - Mervyn King 1.80 2.00
20:00 Dave Chisnall - Dimitri Van den Bergh 1.53 2.50
20:30 Glen Durrant - Ricky Evans 1.36 3.20
21:00 Adrian Lewis - Simon Whitlock 1.73 2.10
21:30 Rob Cross - Darren Webster 1.20 4.50
22:00 James Wade - Jonny Clayton 1.47 2.70
22:30 Michael van Gerwen - Ross Smith 1.13 6.00
23:00 Daryl Gurney - William O'Connor 1.40 3.00

A nyitónapra egy három mérkőzésből álló szelvényt állítottunk össze, melynek első "eleme" Glen Durrant nyeretése. A másik szervezetnél három világbajnoki címet is besöprő angol szárnyal a profik között is, a nyári World Matchplay elődöntője után ugyanis legutóbb a World Grand Prix-n is a legjobb négy közé tudott jutni. 

Egy hasonló eredmény elérése az Eb-n talán egy fokkal nehezebb lesz, miután már a második körben összefuthat Van Gerwennel. De természetesen most még a Ricky Evans elleni mérkőzésére kell fókuszálnia. A villámkezű angol arra a szintre már eljutott, hogy rendszeres résztvevője a major tornáknak, ám az igazán kiemelkedő eredmények elmaradnak tőle. Éppen ezért Durrant ellen sem tartjuk igazán veszélyesnek. 

Noha a 6 nyert legig tartó küzdelem felér egy sprinttel, de úgy gondoljuk, hogy ennyi is elegendő lesz, hogy kijöjjön a két játékos közti különbség. 

Cross 2017-ben döntőt játszott az Eb-n. - Fotó: PDC

Evanshez hasonlóan Darren Webster sem egy lassú és veszélytelen játékos, ám az idei formája finoman szólva sem acélos. Az előző szezonhoz képest csak árnyéka önmagának, amíg tavaly sorra szállította a remek eredményeket, addig 2019-ben egyelőre semmi maradandót nem tudott alkotni. 

Webster nem tud igazán erős tömeget szórni, a kamerás tornákon rendre 80 végi, 90 eleji körátlagokat hoz, amihez általában egy gyenge kiszállózás is társul. Ilyen teljesítmény Rob Cross ellen sem lesz elegendő. 

Ugyan a világbajnok angolnak a Bajnokok Ligájában nem jött ki a lépés, de akkor is erősebb játékerőt képvisel, mint a formán kívüli Webster. 
 


A darts Eb-t magyar televízió nem közvetíti, az Unibet TV-n viszont minden mérkőzés élőben megtekinthető. 
 

REGISZTRÁLOK ÉS KÉREM A 20.000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT!Utolsó választásunk az a Van Gerwen, aki viszont remekül muzsikált múlt héten és behúzta a hiányzó Bajnokok Ligája-trófeát. Előtte a World Grand Prix-n sem talált legyőzőre, így az őszi darts-maratont kapásból két major tornagyőzelemmel nyitotta. 

Lehet, hogy nem olyan domináns a játéka a hollandnak, mint 2016-ban, amikor 25 versenyt behúzott, ám mint látható, még így is nagyon nehéz ellene. 

Az Európa-bajnokságnak is első számú favoritja Van Gerwen és a kezdés Ross Smith ellen ujjgyakorlat lehet a számára. Az angoltól már is bravúr, hogy kvalifikálta magát a tornára, de nem az a kaliber, aki komoly veszélyt jelentene a topjátékosokra. 

{"headTitle":"Darts Eb 2019, 1. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-25 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Durrant + Cross + Van Gerwen","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom