NBA

Mire fogadjunk a szezonnyitó Los Angeles-i derbin?

megosztom

Főcsoportdöntőnek beillő összecsapással rajtol az NBA - a nyugati parton a Clippers-Lakers lesz terítéken.

A két vezértől sokat várnak, vajon meddig viszik csapataikat? fotó: Clutchpoints

A 2019/20-as NBA-alapszakasz első komoly összecsapására magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor, mégpedig a Lakers és Clippers számára is otthonul szolgáló Staples Centerben. A két együttes komoly átalakuláson esett át a nyáron és az erősítések révén a bukik szerint a végső győzelemre egyaránt esélyesként pályáznak.

Végre véget ért a sokak által érdektelennek vélt, ellenben rendkívül hasznos pre-season és az utóbbi évek egyik legjobban vár idénye veheti kezdetét. Ezt a kijelentést röviden annyival lehetne indokolni, hogy megszűnt az utóbbi évek nagy GSW-dominanciája és több csapatban vadiúj szuperduók alakultak, további komoly tehetségekkel karöltve. 

Az egyik legbrutálisabb arcfelvarráson átesett együttes nem más, mint a Clippers - Doc Rivers mester kezei alá került a tavalyi Finals-MVP, Kawhi Leonard és a szintén sokszoros All-Stars Paul George is. Érdekes, hogy sokáig úgy tűnt, hogy Leonard Los Angeles lila-arany felében landol, de végül a városi riválisnál kötött ki. LeBronék ennek ellenére szintén bajnokesélyessé léptek elő, nagyban köszönhetően Anthony Davis megszerzésének.

A csapat irányítására Frank Vogelt kérték fel, akinek elsődleges feladata a védelmi stabilitás elérése, amíg a brigád kémiája megfelelő lesz a támadásokban. Ehhez megszerezték még Danny Greent és Jared Dudleyt, akik a tavalyi hiányosságokat hivatottak pótolni.

De mire érdemes fogadni?

Őszintén szólva a pre-season trendek nem mindig szolgálnak kellően hasznos támpontként, ahogyan az elmúlt H2H meccsek eredményei sem túl jó irányadók. Amit láthattunk az elmúlt hetekben, hogy a Clippers egyelőre nagyon szenved, de LeBronék sem voltak túl meggyőzőek.

Elég nagy lutrinak tűnik a kimenetel, ezt pedig a bukik is így látják, így inkább a pontoknak szavazunk bizalmat, pontosabban az underben látunk értéket. A Leonard-George duó Pat Beverlyvel kiegészülve a liga egyik valaha volt legjobb védekező triója lehet, ezt pedig már az első meccsen is bizonyíthatják és várhatóan Vogel sem úgy küldi pályára fiait, hogy egyből fussák szét magukat indokolatlanul.

{"headTitle":"Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-23 04:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Összesített pont - Under 226.5","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom