Bundesliga

Mi sül ki az éllovas dortmundi kirándulásából?

megosztom

A Gladbach jelenleg vezeti a ligát, de piszok nehéz meccs vár rá a tavaly az aranyról épp lecsúszott BVB otthonában.

Favre vagy Rosé örülhet majd szombat este?

Óriási meccs van kinézőben szombaton kora este, amikor is a jelenleg nyolcadik helyen álló Dortmund a listavezető Gladbachot fogadja. A tabellán elfoglalt hely nem igazán hozta zavarba a bukikat, akik szerint a meccs toronymagas favoritjai a hazaiak, pedig több jel is arra utal, hogy születhet meglepetés.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.47","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Gladbach","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Kezdjük egyből a legfontosabbal, mégpedig, hogy az öt gólnál járó, bombaformában lévő Paco Alcácer  nem léphet pályára, már ha hiszünk Lucien Favre szavainak. A tréner elmondása szerint Piszczek játéka is kérdéses, de legalább Schultz visszatérhet a kezdőbe. A spanyol támadó helyén valószínűleg Götze kaphat majd helyet, akinek a kiszolgálásáért részben a volt csapata ellen első ízben pályára lépő Thorgan Hazard felel majd. 

Hiányzók terén mondjuk a vendégek állnak rosszabbul, bár olyan kulcsember nem hiányzik, mint a Darazsaknál. Marco Rose csapatának sérült listáján hatan sorakoznak, de a valóságban talán csak Ginter vagy Johnson hiányát érezhetik meg.

A BVB tabellán elfoglalt helye amúgy csalóka, a lemaradásuk ugyanis csak négy egység - ebből látszik, hogy nagyon feltorlódott a mezőny. Kis szerencsével legalább holtversenyben kéne állniuk a Csikókkal, hiszen az utóbbi három meccsüket egyaránt úgy zárták 2-2-vel, hogy vezettek. A balszerencse és a nem megfelelő koncentráció is okolható ezekért a pontvesztésekért, mondjuk előbbi inkább, hiszen kétszer is öngól okozta a remiket.

[3081432] 2019-10-19 18:30:00 Borussia Dortmund - Mönchengladbachx
[3081432] 2019-10-19 18:30:00 Borussia Dortmund - Mönchengladbachx;5

A gladbachi menetelést több okra vezethetjük vissza. Egyrészt Marco Rose érkezésével sokkal agresszívebb stílust vettek fel, amelyben a labdavesztések után nem meghátrálnak, hanem egyből csapdázzák az ellenfelet. Fontos volt a vérfrissítés is a csatársorban és a Schalkéból elhozott Embolo, valamint a Giungamptól megszerzett Thuram hibátlanul kiegészítik az első szekciót, amelyben a tavaly is remekelő Pléa továbbra is nagyon élesen focizik.

Az eredmények jönnek is szép sorban és az eddigi hét meccsből csak egy alkalommal hasaltak el. Éppen ezért érdekes, hogy a bukik ilyen mélyre szabták meg a dortmundi szorzót, amit ezáltal mondjuk remekül lehet kontrázni. Ezt tesszük mi is, mégpedig egy olyan ázsiai hendikeppel, ami egy gólos Dortmund sikernél is zöldül, de kétgólosnál is csak félvesztes, ennek ellenére tisztességesen fizet.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gladbach +1.75","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081432] 2019-10-19 18:30:00 Borussia Dortmund - Mönchengladbachx;
megosztom