Darts

Kiszállós fogadásra adjuk a fejünket

  • Cesc18
megosztom

Szombaton kora délután elrajtol a Champions League of Darts avagy a dartsosok Bajnokok Ligája.

Vasárnap már győztest is avatnak, így egy nagyon sűrű és pörgős hétvége vár a sportág szerelmeseire. Mindössze negyedik ízben rendezik meg ezt a verseny, azonban mivel a PDC krémje áll majd színpadra, így komoly presztízs értéke van. 

A lebonyolítás változatlan, a két négyes csoportból a két legjobb jut tovább az elődöntőkbe, ahol már egyenes kieséses rendszerben folyik tovább a küzdelem a trófeáért.

A délutáni szakasz Daryl Gurney és Peter Wright összecsapásával veszi kezdetét a leicesteri Morningside Arénában. A bukik számaira pillantva láthatjuk, hogy a skótot tartják a mérkőzés favoritjának, amivel mi maximálisan egyet is tudunk érteni, ugyanis kettejük közül Wright az a játékos, aki az utóbbi időben meggyőzőbb formát mutat. 

Noha a World Grand Prix-n egyikük sem jutott túlságosan messzire, azért Dublinban is inkább a skót nyújtotta a jobb játékot. Gurney már az első meccsén kikapott és beszédes statisztika a teljesítményéről, hogy úgy maradt alul 2-0-ra Danny Noppert ellen, hogy a holland a 80-as átlagot sem érte el. Wright egy körrel többet ment és a 16 között Jermaine Wattimenába tört bele a bicskája. 

Nagy különbség azonban, hogy "Snakebite" kiköszörülte a csorbát a hét elején, miután a Players Championship 29-es állomásán rekordnak számító 123.5-ös körátlagot rittyentett, míg másnap behúzta a tornagyőzelmet. 

Ezek jó kis önbizalomfröccsök lehettek Wright számára, ami jelentheti majd a különbséget Gurney ellen. Egyébként egy nagyon jó hangulatú meccsre van kilátás, ugyanis remek kapcsolatot ápolnak egymással. Fogadás szempontjából a skót felé érdemes kacsingatni, de azért óvatosságra adhat okot, hogy idén több televíziós meccsen is kikapott az északírtől. 

Ebben a csoportban a másik meccsen Rob Cross és Gerwyn Price feszül majd egymásnak, ami akár a délutáni etap legkiélezettebb csatáját is hozhatja. Szeptemberben háromszor is megmérkőztek és mindháromszor a walesi örülhetett, szóval a világbajnok angolban éghet a visszavágási vágy. 

A másik kvartett küzdelmeit Michael Smith és Gary Anderson ütközete nyitja. Egy kifejezetten nehezen tippelhető meccs, miután a skót formája még nem az igazi, viszont az angol sem nagyon kápráztatott el minket az utóbbi időben. 

Wade idén győzte már le Van Gerwent. - Fotó: PDC

A délután utolsó meccsén Michael van Gerwen és James Wade néz majd farkasszemet egymással. A világelső holland kiváló játékkal védte meg a címét a World Grand Prix-n, ezek után pedig nem kérdés, hogy Leicesterben is a trófea első számú favoritjának számít. Ami azonban érdekesség, hogy a Champions League of Darts az egyedüli olyan major torna, amit Van Gerwennek még nem sikerült megnyernie. Meglátjuk idén révbe ér-e, mindenesetre a nyitómeccsének komoly esélyese, legalábbis a bukmékerek számai alapján. 

Szerintünk viszont messze nem olyan lefutott ez a meccs, még ha Wade nem is örvend élete formájának. Van Gerwen ellen azonban képes megrázni magát, erre idén a Premier League-ben láthattunk példát, ahol mindkét egymás elleni meccsükön az angol borsot tudott törni a holland orra alá. 

Ettől függetlenül a pluszos hendikepet nem erőltetnénk, a nagyobb értéket egy magas kiszállóban látjuk. Van Gerwen a World Grand Prix-n sem fukarkodott a bravúros kiszállókkal, Wade pedig alapból híres arról, hogy nagyon jól tud időzíteni és megvillanni. 

{"headTitle":"Michael van Gerwen - James Wade","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-19 15:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Legmagasabb kiszálló pontszám - 129.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom