NFL

Nincs mese, ennél a játékosnál bombázni kell az overt

  • LuckyLuck
megosztom

Péntek hajnalban a Denver Broncos és a Kansas City Chiefs összecsapásával indul az alapszakasz 7. játékhete.

Ellentétes előjelekkel várják a csapatok ezt a csoportrangadót, hiszen a hazaiak az elmúlt két játékhéten nyerni tudtak, a vendégek viszont nem kis meglepetésre két vereséget nyeltek be. Hiába volt tehát óriási a különbség a két csapat között szeptemberben, ha a Denver most otthon tudja tartani a "W"-t, akkor egész közül kerülnek egymáshoz. 

Phillip Lindsay komoly károkat okozhat a Kansas védelmében. - Fotó: NFL

Ha van egy domináns offense, akkor a legjobb taktika, ha minél kevesebbet engedik fel őket a pályára. A Patrick Mahomes fémjelezte Chiefs támadógépezet pazarul indította a szezont, az elmúlt három meccsükön viszont az ellenfeleik szépen jegelni tudták a kansasi zsenit. A Detroit 34, az Indianapolis 37, míg a Houston 40 percet birtokolta a Kansas ellen a labdát, így nem csoda, hogy Mahomes kevésbé tudott kibontakozni és különösen az utóbbi kettő ellen a megszokottnál kevesebb pontot tett csak fel a táblára - amik nem is voltak elegendőek a győzelemhez. 

Mind a DET, mind az IND, mind pedig a HOU a labda futtatásával érte el, hogy Mahomes minél kevesebbet legyen a pályán. Ehhez természetesen kellett az, hogy mindhárom csapatnál hatékonyan működjön a futójáték. 

A Lions 35-ször, a Colts 45-ször (!), a Texans 41-szer futott és mindhárom gárda minimum 180 yardot termelt a földön. 

Egyértelmű tehát, hogy Denvernek is a futójátékára kell alapoznia, mert egyrészről ez az, ami hatékonyan működhet, másrészről pedig így tarthatják a vonal mellett Mahomes-t.

A hazaiaknak egyébként is a futójátékuk az erősebb fegyverük. Phillip Lindsay és Royce Freeman meccsenként átlagban 116 yardot termelt eddig a szezonban, amivel a liga első felébe tartoznak. Ebben azonban benne van a szeptemberi gyengébb teljesítményük is, az októberi két meccsükön egyaránt nagyon hatékonyan futottak és nagyban kivették a részüket a győzelmekből. 

Lindsay az első számú runningback a csapatban, így ő kapja a több cipelést. A 69.5-re még úgyis megéri behúzni az overt, hogy ott van mellette Freeman, hiszen meccsenként 160 yard felett enged a Kansas az ellenfél futóinak. 

Egyébként is az elmúlt fordulókban Lindsay-ben rendre benne volt egy hosszabb futás, a LAC ellen egy 32 yardos, a TEN ellen pedig egy 30 yardos játékkal is megvillant. Ha azt nézzük, hogy a Kansas öt 20+ yardos futást is engedett már a szezonban, akkor pláne jó esély mutatkozik a denveri 30-asnál az overre. 

{"headTitle":"Denver Broncos - Kansas City Chiefs","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-18 02:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Phillip Lindsay futott yardjai 69.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom