Nemzetközi foci

A legfrissebb elemzés alapján ez a világ legjobb klubcsapata

megosztom

Az egyik neves amerikai weboldal megbízható algoritmusai azt számolták ki, hogy melyik a legjobb klub jelenleg a világon.

fotó: FoxSports

A legmodernebb elemzési technológiákkal operáló FiveThirtyEight - amelyet a statisztika szerelmeseinek jó szívvel ajánlunk - a napokban adta ki frissített ranglistáját. Felesleges lenne sokáig szaporítani a szót, a jelenlegi éllovas csapat tehát nem más, mint a zsinórban két PL-serleget bezsákoló Manchester City. Kisebb meglepetés, hogy a második helyre a Bundesliga-címvédő és rekordbajnok Bayern München állt, a dobogó harmadik fokára pedig a 2018/19-es BL-t behúzó Liverpool férkőzött oda. 

A lista elkészítéséhez FiveThirtyEight 628 együttest vizsgál meg világszerte, mégpedig több jelentős aspektusból. A hivatalos oldalukon úgy magyarázzák az értékeléseket, hogy az 'offensive rating', azaz a támadó értékelés az egy átlagos csapat ellen, semleges pályán lejátszott meccsen való várható szerzett gólokat mutatja. A 'defensive rating' - tehát a védekező értékelés' pedig az imént említett körülmények között várható kapott gólok átlag számát jelzi.

A ranglista mélyelemzésébe most nem mennénk bele, de az tisztán látszik, hogy a bukmékerek is hasonló forrásokból dolgoznak vagy komoly kölcsönhatással vannak egymásra. Az idei Bajnokok Ligája topfavoritjai ugyanis pontosan ugyanaz az öt csapat, amelyet a FiveThirtyEight az élre rakott. Ha tehát hihetünk az amerikaiaknak, akkor jelenleg a legnagyobb érték a második pozíciós Bayern nyeretésében rejlik. Azt azonban érdemes hozzátenni, hogy az aktív klubfocival telő heteken a listát fordulónként frissítik.

Neked mi a véleményed a sorrendről?

 

 

 

 

{"headTitle":"Végső győztes - Bajnokok Ligája 2019/20 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-30 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester City","odds":"4.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Barcelona","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Liverpool","odds":"7.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Bayern München","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"PSG","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
betclic
megosztom