Magyar válogatott

Ismét esélyessé léptünk elő az Eb-kijutásra? Az oddsok szerint igen!

megosztom

Magyarország csoport másodikként fordul rá az utolsó selejtezőkörre, ahol papíron még bármi előfordulhat.

Vasárnap kora este a gyerekek hangkeltő eszközeitől hangos Groupama Arénában 1-0-ra vertük Azerbajdzsán nemzeti tizenegyét. A győzelem enyhén szólva sem volt fényes, sőt ha nincs egy őrületes bírói tévedés, ki is csúszott volna a kezünk közül a három pont, de ez már a múlt, erre senki nem fog emlékezni, ha összejön a kijutás. Rossi is higgadtan értékelt és rávilágított a látottak okára is, amely egyrészt az volt, hogy a horvát meccset nem sikerült még rendesen kiheverni, plusz a cél nem a szép játék, hanem a győzelem volt.

Korhut bombája döntötte el a vasárnapi selejtezőt. fotó: MLSZ Twitter

"Hetven-hetvenöt percen keresztül uraltuk a mérkőzést, majd elfáradtunk, és elkezdtünk hibázni. Azon a bizonyos meg nem adott gólon kívül nem volt helyzete az ellenfélnek. Ha szerencsésebbek vagyunk, három-négy góllal is nyerhettünk volna. A hozzáállással elégedett vagyok, s taktikai szempontból sikerült megvalósítani, amit elterveztünk” - mondta Marco Rossi.

A mi meccsünket követően este Cardiffban lépett pályára a csoportelsőségre továbbra is legesélyesebb Horvátország. A találkozón a fásult focit bemutató kockásmezeseknek csak 1-1-es döntetlenre futotta, ami remek hír nekünk, hiszen déli szomszédaink így az utolsó fordulóban úgy lépnek majd pályára Szlovákia ellen, hogy maradt számukra is tét, mivel adott esetben akár ki is eshetnek.

280443

A matek immár nem olyan bonyolult, mint pár nappal korábban. Ami szinte biztos, hogy nyernünk kell az utolsó meccsünket Ryan Giggs legénysége ellen (kivéve, ha a szlovákok nem szereznek legalább három pontot az utolsó két meccsükön) és akkor jó eséllyel ott lehetünk a 2020-as Eb-n. 

Könnyű ezt leírni, de az utóbbi két találkozón látottak azért annyira nem megnyugtatóak. Nem kérdés, hogy címeres mezű fiainknak vért kell majd izzadni és szívüket lelküket otthagyni a mindent eldöntő walesi összecsapáson, de amint azt láthatjuk, a bukik szerint reális sanszunk van rá, hogy győzelemmel távozzunk majd a szigetországból, ezáltal pedig zsinórban másodszor harcoljuk ki az Eb-részvételt. Azért gyorsan tegyük hozzá, hogy erre még mindig a szlovákok a legesélyesebbek a horvátok mellett, de a különbség ismét nüansznyira csökkent.

Szerinted reális a bukméker oddsszabása?

 

Kattints a képre és fogadj a világ egyik legjobb irodájában!

bet365

 

megosztom