Darts

Ez a két tipp a leglogikusabb az elődöntőkre?

  • Cesc18
megosztom

Pénteken az elődöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Dublinban, a 22. World Grand Prix-n.

A felső ágon a címvédő Michael van Gerwen és Chris Dobey feszül egymásnak, míg az alsó ágon Glen Durrant és Dave Chisnall méri össze a tudását. 

World Grand Prix, 6. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Glen Durrant - Dave Chisnall 1.90 1.90
22:00 Michael van Gerwen - Chris Dobey 1.16 5.00

>>> A Bet365 minden World Grand Prix mérkőzést élőben közvetít. <<<


Az est a két angol úriember ütközetével indul, ami olyannyira kétesélyes meccsnek ígérkezik, hogy a bukmékerek ugyanolyan szorzót szabtak meg Durrantre és Chisnallra. Tényleg nem vagyunk egyszerű helyzetben, ha a győztest próbáljuk megtippelni, ugyanis mindketten nagyon meggyőző játékot mutatott eddig a tornán. 

Glen Durrant karrierje első World Grand Prix elődöntőjére készül. - Fotó: PDC

A csütörtöki negyeddöntőben Durrantnek rezgett jobban a léc, aki Jermaine Wattimena ellen döntő szettre kényszerült, míg Chisnall 3-1 arányban tudta felülmúlni Nathan Aspinallt. Ettől függetlenül utóbbinak volt talán nehezebb dolga, miután Aspinall kiváló játékot tett a színpadra. De Chizzy-nek mindenre volt válasza és végül egy nagyon magas színvonalú meccsen jutott be a négy közé. 

Chisnallnál nem volt olyan megnyert leg, amikor 18 nyílnál többre lett volna szüksége, tehát mindig hat körön belül befejezte.

Szintén impozáns statisztika Chisnallnál, hogy a 18 lejátszott parti alatt 11 alkalommal 100+ pontos körrel tudott kezdeni, ami a dupla beszálló miatt nem kis mutatvány volt a részéről.

A 39 éves angolnak tehát nagyon egyben van a játéka ezen a héten és ez már nem az első alkalom, hogy a World Grand Prix-n ennyire kiválóan szerepel. 2013-ban ugyanis Dublinban játszotta karrierje első major döntőjét, míg 2016-ban ugyancsak az elődöntőig masírozott. 

Durrantnek nincs ilyen múltja a WGP-n, miután idén csatlakozott a profik táborához. De úgy tűnik, hogy bejön neki a különleges dupla be- és kiszállós formula. Wattimena ellen minden második nyila sikeres volt a beszállónál, egy hasonló teljesítménnyel pedig nagyon komoly kihívója lehet Chisnallnak.

Az elődöntőkben már 4 nyert szettig tart a küzdelem, így teljesen logikus tippnek tűnik, ha 4-2-nél nem várunk simább végeredményt, avagy a tétünket az 5.5 szett felett tippre helyezzük el. Az eddig mutatott formájuk alapján ugyanis nagyon rossz napot kellene kifognia valamelyiküknek ahhoz, hogy ebből egyoldalú meccs legyen. 
 


Ami a másik elődöntőt illeti, ott jóval egyértelműbbek az esélyek. Noha Dobey eddig kifogástalan teljesítményt nyújtott a héten, a játékára még egy lapáttal rá kell pakolnia, ha a továbbjutásban gondolkozik. Van Gerwen ugyanis elemében van Dublinban, ha pedig neki sül a keze, akkor tényleg csak extrával lehet labdába rúgni ellene. 

Dobey-nak akkor van reális esélye, ha nagyon hatékonyan tudja hozni a beszállókat és ezzel valamelyest nyomást helyez a címvédőre. Ebben egyébként jól muzsikál az angol a tornán, még ha White ellen időként akadtak is problémái a duplákkal. Amit viszont a honfitársa elleni negyeddöntő hajrájában odapakolt, az több, mint brutális volt.

A negyedik szettben 1-1 után ugyanis úgy nyert zsinórban öt leget Dobey, hogy ehhez mindössze 70 dobásra volt szüksége, ami 107.36-os átlagnak felel meg. 

Ezt persze egy egész meccsen át tartani szinte lehetetlen, de ha időnként elő tudja húzni ezt a játékát, akkor Van Gerwennek is okozhat kellemetlen pillanatokat. 

Ettől függetlenül nem tudjuk nem a hollandot a döntőbe juttatni, hiszen a hosszú, 4 nyert szettig tartó meccs mindenféleképpen neki kedvez, mint ahogyan az a lélektani előny is, hogy soha nem kapott még ki Dobey-tól. 

{"headTitle":"World Grand Prix, elődöntők","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-11 20:00","footerTitle":"Játszd meg kombiban a tippeket 1.88-szoros pénzért cserébe!","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","events":[{"eventTitle":"Durrant - Chisnall: 5.5 szett felett","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Van Gerwen - Dobey: Van Gerwen nyer","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom