EURO 2020

Ezt várjuk mi - tippek a horvát-magyar Eb-selejtezőre

megosztom

Rengeteg a hiányzó a magyar oldalon, míg a horvátoknál szinte mindenki van, ráadásul a budapesti és az azerbajdzsáni botlásukat szeretnék kijavítani. A bukiknál hatalmas favoritnak számítanak déli szomszédaink, vajon sikerül érvényesíteniük a papírformát?

Márciusban 2-1-re nyertünk a horvátok ellen. - Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/

varin

Papíron ez 4-0, nincs kérdés, esélytelenek vagyunk a horvátok ellen. A középpályánk hiányos, az ellenfél a vb-ezüstérmes, világ egyik legerősebb csapata, ahol ott lesz Modric, Rakitic, Kovacic, Perisic, satöbbi... De aki látta a horvátokat mostanság, aligha mondhatja azt, hogy meggyőzőek lennének a szomszédaink, hiszen egy gálázást egy pocsék futball követett, bár olyan túl sok meggyőző mérkőzésre még csak nem emlékezhetünk a szlovákiai 90 percet leszámítva. Budapesten és Bakuban is az volt az érzésem, hogy egy olyan csapat lépett pályára, amely vagy egyáltalán nem motivált, vagy tudja, nem érheti őket baj sem a mérkőzésen, sem a továbbjutást illetően. Kérdéses persze, hogy meddig viselik magukon ezt az álarcot Modricék, de a két hazai meccsük is nagyon nyögvenyelős volt.

Ugyanúgy lehet ez a meccs 4-0, mint 2-1 vagy 1-1, így én nem érzem kivételesen magaménak a horvát hendit, bármennyire is csábító az a -1.25. Ha lesz akár live-ban piac a lapokra, szerintem érdemes lesz vadászgatni a magyar sárgákat, hiszen aligha ússzuk meg egy figyelmeztetéssel, mint Budapesten.

Tipp: Magyarország 2.5 lap felett @1.66     

Tomihmv

Március végén óriási bravúrral győztük le a horvátokat 2-1-re Budapesten, de szerintem a spliti mérkőzésben nem lesz köszönet.

A mieinknél ugyanis eltiltás miatt Baráth Botond és Nagy Ádám nem léphet pályára, Fiola Attila, Kalmár Zsolt és Vinícius Paulo régebb óta sérült, míg a kerethirdetést követően Pátkai Máté, Szoboszlai Dominik, Tamás Krisztián és Bese Barnabás is kidőlt.

Roppant nehéz helyzetben van tehát Marco Rossi, főleg a középpálya összeállításával lesz gondja a szövetségi kapitánynak, hiszen tavasszal Nagy, Szoboszlai és Pátkai is kezdő volt, sőt utóbbi szerezte a mindent eldöntő gólt, ráadásul a potenciális helyetteseik közül Kalmár sincs.

A horvátoknál viszont szinte mindenki van, mindemellett a középpályájuk a legerősebb csapatrész, ahol a Modric, Rakitic, Kovacic, Brozovic négyesből válogathat Zlatko Dalic. Ha mindezekhez pedig hozzátesszük azt, hogy évek óta nem értünk el komoly eredményt idegenben - a négy évvel ezelőtti, norvégiai siker az utolsó jobb eredményünk házon kívül -, továbbá, hogy a hazaiak a budapesti és az azerbajdzsáni botlásukat szeretnék kijavítani, akkor igen egyértelműnek tűnik ez a mérkőzés, avagy akár több góllal is nyerhetnek a horvátok.

Tipp: Horvátország -1,25 @ 1.85    

gb1

Régen kezdtem neki ilyen nehezen egy írásnak, alighanem érthető módon. Fáj leírni azt, amit már huszonnyolc helyen leírtak, mégpedig, hogy mekkora underdogok vagyunk, szétestünk és még sérüléshullám is sújt minket... Fáj elfogadni, hogy szorul a hurok a válogatott nyaka körül és távolodik az Eb-részvétel.

Persze azt is tisztáztuk már nem egyszer, hogy a sportfogadásban ki kell zárni az érzelmeket, bármennyire is nehéz azt megtenni az effajta sorsdöntő összecsapásokon. Tippemen ennek ellenére úgy tűnhet, hogy nem zártam ki emócióimat, pedig de. Egy szó, mint száz, bárhogy is lesz, egyet azért bekaparunk valahogy, ez pedig ilyen oddson tartogat értéket.
 

  • Tipp: BTTS @2.20    

mr.blonde

Tekintve, hogy a sérülések miatt Marco Rossinak olyan felállást kell majd alkalmaznia Splitben, amelyet a selejtezősorozatban még nem tudott kipróbálni, így arra számítok, hogy nehezen vesszük majd fel a tempót és lassabban áll majd össze a játékunk is. Pont azok a játékosok hiányoznak a középpályáról, akik talán megfoghatnák a meccset, akik labdabiztosak és van nemzetközi rutinjuk, így egy ilyen helyzetet pokolian nehéz lesz kezelni.

A horvátok a budapesti meccsből tanulhatnak, ott gyorsan megszerezték a vezetést, de egyben el is hitték, hogy megnyerték a meccset. Szerintem reális forgatókönyv, hogy a horvát válogatott szerzi a meccs első gólját és arra is jó esélyt látok, hogy ez már az első játékrészben megesik.

 

  • Tipp:1. félidő - Horvátország -0.5 @1.80    

Te mire fogadsz a horvát - magyar Eb-selejtezőn?

 

 

 

 

[2942208] 2019-10-10 20:45:00 Horvátország - Magyarországx;
megosztom